(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Namaz od leblebija (U)

Posni kuvar

Ovaj kremasti namaz nudi savršenu ravnotežu između ukusa i hranljivosti. Poslužite ga uz tost, pita hleb ili sveže povrće za ukusan i zdrav obrok.

Sastojci:

  • 200 g leblebija
  • 2 kašike susama
  • 3 kašike limunovog soka
  • 2 čena belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašika biljnog začina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera

Namaz od leblebija – Priprema:

  1. Očistite i operite leblebije, a zatim ih ostavite u mlakoj vodi 12 sati, najbolje preko noći. To će pomoći da leblebije omekšaju i postanu lakše za obradu.
  2. Nakon što su se leblebije natapale, procedite ih i isperite pod tekućom vodom.
  3. Stavite leblebije u šerpu i kuvajte ih u slanoj vodi dok ne postanu mekane. Ovo obično traje oko 45 minuta. Nakon kuvanja, dobro ih ocedite i ostavite da se ohlade.
  4. U tiganju, kratko propržite susam dok ne postane blago zlatno smeđi. Pazite da ne prepečete susam jer može postati gorak.
  5. U blender ubacite ohlađene leblebije, kuvanu vodu (oko 100 ml), proprženi susam, limunov sok, beli luk, biljni začin, so i biber. Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku masu. Po potrebi dodajte još vode da postignete željenu konzistenciju.
  6. Dodajte maslinovo ulje i seckani peršun u smesu. Nastavite blendati dok se svi sastojci dobro sjedine.
  7. Prebacite namaz od leblebija u činiju, pospite još malo seckanog peršuna preko njega, i poslužite uz tost, pita hleb, krekere ili sveže povrće.

Pogledajte još: Namaz sa kikirikijem (V)

Ovaj namaz od leblebija je ukusan i bogat hranljivim vrednostima. Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Februar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
© Crkveni kalendar
Prethodni recept
Sledeći recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img