(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna musaka od bukovača (U)

Posni kuvar

Posna musaka od bukovača – ovaj recept je jednostavan za pripremu i idealan za post, vegetarijance i ljude koji traže izvrsnu alternativu tradicionalnim musakama. Savršena kombinacija sočnih bukovača, krompira i pirinča, začinjena začinima i obogaćena mirisima i ukusima. Musaka se peče u rerni dok ne postane hrskava i zlatno smeđa na povrhu.

Sastojci:

  • 700 g krompira
  • 200 g pirinča
  • 300 g bukovača
  • Veza mladog luka
  • 3 čena belog luka
  • 50 g sušenog paradajza
  • Veza peršuna
  • So, biber, suvi začin i ulje za prženje
  • 1 kašika aleve paprike

Posna musaka od bukovača – Priprema:

  1. Iseckajte sitno mladi luk i propržite ga na ulju dok ne postane staklast.
  2. Iseckajte bukovače na kockice i dodajte ih u tavu sa proprženim mladim lukom. Pržite ih dok ne omekšaju i puste tečnost.
  3. Dodajte sitno iseckan sušeni paradajz i beli luk u tiganj sa bukovačama. Nastavite pržiti nekoliko minuta i dobro promešajte.
  4. Dodajte pirinač u tiganj i sve dobro promešajte tako da se svi sastojci sjedine. Začinite smesu sa solju, biberom i suvim začinom po ukusu. Nastavite pržiti pirinač nekoliko minuta dok ne postane staklast.
  5. Sklonite tiganj sa vatre i ostavite smesu sa strane.
  6. Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove.
  7. U velikoj vatrostalnoj posudi, obložite dno iseckanim krompirom. Preko krompira stavite polovinu pripremljene smese sa pirinčem. Zatim ponovite postupak i preostalom smesom od pirinča. Na vrh složite preostale kolutove krompira.
  8. Prelijte krompir vrućom vodom tako da prekrije sve sastojke u posudi.
  9. Zagrejte rernu na 200°C i stavite vatrostalnu posudu u rernu. Pecite musaku oko 45-60 minuta, ili dok krompir na vrhu ne postane hrskav i zlatno smeđ.
  10. Kada je musaka gotova, pospite je sitno iseckanim peršunom pre serviranja.
Musaka od bukovača
Musaka od bukovača

Pogledajte još: Prebranac (U)

Ova musaka sa bukovačama i krompirom je ukusno jelo koje će zadovoljiti svačiji apetit. Uživajte u bogatom ukusu ovog recepta! Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Februar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
© Crkveni kalendar
Prethodni recept
Sledeći recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img