(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna pita sa višnjama (U)

Posni kuvar

Ovaj recept spaja svežinu višanja sa bogatstvom oraha i šećera, stvarajući poslasticu koja će zadovoljiti sva nepca. Priprema je brza i jednostavna, pa ova posna pita sa višnjama može biti savršen izbor za svečane prilike ili svakodnevne poslastice. Poslužite je posutu šećerom u prahu i obradujte svoje goste ovim neodoljivim desertom.

Sastojci:

  • 16 tankih kora
  • 2 tegle višanja bez koštica ili 750 g svežih višanja
  • 1 šolja mlevenih oraha ili prezli
  • 3-4 kašike šećera
  • Ulje za premazivanje kora

Posna pita sa višnjama – Uputstvo za pripremu:

  1. Ako koristite višnje iz tegle, dobro ih ocedite. Ako koristite sveže višnje, operite ih, odstranite koštice i ocedite višak tečnosti.
  2. Pomešajte višnje sa mlevenim orasima (ili prezlama) i šećerom. Ovaj fil će dodati bogatstvo ukusa vašoj posnoj piti.
  3. Odvojite četiri kore i postavite ih jednu preko druge. Svaku koru premažite sa malo ulja, osim poslednje kore.
  4. Na poslednju koru stavite deo fila od višanja i oraha (ili prezli), a zatim pažljivo zamotajte koru. Napravite četiri takve jufke.
  5. Pite stavite da se peku na umerenoj vatri (prethodno zagrejanoj rerni) oko 40 minuta, ili dok kore ne postanu lepo zlatno smeđe.
  6. Pre posluživanja, pospite pitu šećerom u prahu.

Pogledajte još: Baklava sa orasima (U)

Ova posna pita sa višnjama je ukusna poslastica koja se lako priprema. Uživajte u bogatom ukusu višanja i hrskavim korama!

5/5 (2 Reviews)

† Jun 2024.

P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img