Ova posna supa od paprike je savršen izbor za sve koji traže ukusno, posno i zadovoljavajuće jelo. Priprema je jednostavna, a rezultat je neodoljivo topla i kremasta supa koja će vas osvojiti svojim bogatim ukusom i mirisom. Poslužite je kao predjelo ili glavno jelo i uživajte u jedinstvenim ukusima ovog recepta.
Sastojci:
- 4 velike crvene mesnate paprike, očišćene od semenki i isečene na velike kocke
- 2 kašičice aleve paprike
- 2 veća crvena krompira, oguljena i isečena na kocke
- 2 kašike maslinovog ulja, plus dodatno za prelivanje
- 1 crni luk srednje veličine, iseckan
- 1 velika očišćena i iseckana šargarepa
- 1 kašičica soli
- 4 iseckana čena belog luka
- 1 kašika paradajza iz tube
- Malo lovorovog lišća, peršuna i majčine dušice
- Sveže mleveni biber
- Malo bosiljka ili majčine dušice
- Povrtna kocka za supu
Posna supa od paprike – Uputstvo za pripremu:
- Na srednjoj vatri, ugrejte 2 kašike maslinovog ulja u velikoj šerpi. Dodajte iseckani crni luk i šargarepu, kuvajte uz često mešanje dok luk ne omekša. Dodajte pola kašičice soli.
- Nastavite da kuvate i dodajte beli luk i paradajz iz tube. Mešajte minut-dva, dok beli luk ne pusti miris i paradajz dobije tamniju boju.
- Dodajte papriku, biber i preostalu so. Nastavite kuvanje uz često mešanje dok paprike ne omekšaju.
- Dodajte iseckane krompire, povrtnu kocku za supu, zeleniš i ostavite da supa provri.
- Dodajte so i biber po ukusu, poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi oko sat vremena.
- Uklonite zeleniš iz šerpe i sklonite šerpu sa šporeta. Zatim izmiksajte sadržaj supe i procedite ga kroz cediljku gurajući sadržaj kašikom u drugu šerpu.
- Po potrebi dodajte so i biber po želji i poslužite.
- Pre posluživanja pospite svežim bosiljkom ili majčinom dušicom, a svaki tanjir prelijte sa još nekoliko kapi maslinovog ulja.
Pročitajte još: Riblja čorba
Uživajte u ovoj ukusnoj posnoj supi od paprike koja će vas osvojiti svojim bogatim ukusom! Prijatno!