(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna trobojna oblanda (U)

Posni kuvar

Kada želite da se počastite slanom oblandom koja je istovremeno ukusna i zdrava, posna trobojna oblanda je pravi izbor. Ovo posno predjelo spaja tri različita sloja bogata ukusa – sve sa posnim sastojcima, bez upotrebe životinjskih proizvoda. Osim što je ukusna, priprema se brzo i lako. Saznajte kako da napravite ovu osvežavajuću i hranljivu slanu oblandu korak po korak.

Sastojci:

  • 1 manja oblanda
  • 250 g margarina (posnog)
  • 250 g majoneza (posnog)
  • 100 g prepečenog susama
  • 50 g senfa
  • 1 limunov sok
  • po ukusu soli

Ostalo:

  • 50 g blitve (spanaća)
  • 50 g pečenog kikirikija seckanog
  • 2 kašike ajvara

Priprema

  • Margarin dobro umutiti pa mu dodati majonez, susam, senf i limunov sok.
  • Umućenu masu podeliti na tri jednaka dela.
  • U prvi deo dodati 2 kašike ajvara.
  • U drugi deo dodati 50 g seckane i obarene blitve (spanaća).
  • U treći deo dodati 50 g seckanog kikirikija.

Složenje:

  1. Postavite malo prozirne folije na radnu površinu.
  2. Na foliju pažljivo stavite prvu koru oblande.
  3. Ravnomerno nanesite prvi deo preko kore.
  4. Zatim nanesite drugu koru oblande.
  5. Preko nje nanesite drugi deo (blitva ili spanać).
  6. Zatim nanesite treču koru oblande.
  7. Preko treče kore premažite treći sloj (sa kikirikijem) i pospite susamom.
  8. Stavite oblandu u frižider na nekoliko sati ili dok se dobro ne stegne.
  9. Pre nego što poslužite, isecite je na kockice.

Vaša posna trobojna oblanda je sada spremna za degustaciju! Ova slana oblanda sa tri različita sloja bogatih ukusa će zadovoljiti vaše nepce. Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Februar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img