Ako tražite savršen desert koji će zadovoljiti vašu slatku žudnju, posne bombice sa rumom su odličan izbor. Ove male poslastice, pune arome i bogatstva, pružiće vam neodoljiv doživljaj u svakom zalogaju. Evo kako možete pripremiti ove fantastične posne bombice.
Sastojci:
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g oraha
- 2,5 kašike ruma
- 100 g pečenih lešnika
- 100 g čokolade za kuvanje
Posne bombice sa rumom – Priprema:
- Umutiti margarin i šećer u prahu: Umutite margarin i šećer u prahu dok ne dobijete penastu smesu.
- Dodavanje keksa, orašastih plodova i ruma: Dodajte mleveni keks, mlevene orahe i dve kašike ruma u umućenu smesu. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete homogenu masu.
- Oblikovanje bombica: Od pripremljene mase formirajte male kuglice, a u svaku stavite prženi lešnik. To će uneti dodatnu hrskavost i ukus u svaku bombicu.
- Prelivanje čokoladom: Rastopite čokoladu za kuvanje. Svaku bombicu umočite u rastopljenu čokoladu, osiguravajući da je svaka potpuno prekrivena čokoladnim omotačem. Postavite ih na papir za pečenje da se stegnu.
- Postavljanje u papirne korpice: Kada se čokolada stegne, prenesite bombice u papirne korpice. Ovo će ne samo dodati dekorativni dodir već i olakšati serviranje.
- Hlađenje i posluživanje: Ostavite bombice da se potpuno ohlade u frižideru pre nego što ih poslužite. Hlađenje će doprineti čvrstoći i sočnosti bombica.
- Dekoracija i dodatni užitak: Po želji, možete dodatno ukrasiti bombice rendanim kokosom, šarenim šećerom ili seckanim orašastim plodovima.
Pogledajte još: Posne Rafaelo kuglice
Ove posne bombice sa rumom su neodoljiv desert koji će sigurno očarati vaše nepce. Prepustite se kombinaciji ukusa keksa, oraha, ruma i čokolade u svakom sočnom zalogaju. Poslužite ih na posebnim prilikama ili jednostavno uživajte u njima kao slatkom zalogaju tokom dana. Prijatno!
zar rum nije alkohol, zar se u vreme posta ne treba uzdrzavati i od alkohola?