(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posne carske bombone (V)

Posni kuvar

Ove bogate poslastice spajaju najfinije sastojke poput suvog grožđa, mlevenih oraha, urmi i kandirane pomorandžine kore, obogaćene notom ruma. Svaka kuglica je umetnost ukusa, pružajući neodoljiv spoj slatkog i hrskavog, idealan izbor za posne trenutke slatkog uživanja.

Sastojci:

  • 100 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g suvog grožđa
  • 200 g urmi
  • 200 g suvih smokava
  • 200 g kandirane pomorandžine kore
  • Pola šolje ruma

Posne carske bombone – Priprema:

  1. Šećer ušpinujte sa malo vode dok ne dobijete sirupastu smesu.
  2. U to dodajte samlevene urme, suvo grožđe koje je prethodno potopljeno u rumu, a potom oceđeno, mlevene smokve, kandiranu pomorandžinu koru i mlevene orahe.
  3. Dodajte rum po želji za dodatnu aromu.
  4. Sve sastojke dobro izmešajte da dobijete homogenu smesu.
  5. Od dobijene smese formirajte male kuglice po željenoj veličini.
  6. Uvaljajte kuglice u kristal šećer ili mlevene orahe za dodatni sloj ukusa.
  7. Stavite bombone u frižider da se stegnu i ohlade.
  8. Poslužite i uživajte u ovoj poslastici.
Posne carske bombone
Posne carske bombone

Pogledajte još: Riblja čorba

Ove posne carske bombone pružiće vam bogatstvo ukusa i tekstura, savršeno kombinujući slatkoću urmi i suvog voća sa hrskavošću orašastih plodova. Ove poslastice su odličan izbor za razne prilike i posebno se dopadaju ljubiteljima tradicionalnih slatkiša.

5/5 (1 Review)

† Februar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img