(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posne jabukove fritule (U)

Ukusne i mirisne – posne jabukove fritule!

Posni kuvar

Ako tražite brzu i jednostavnu poslasticu za posne dane, ove jabukove fritule su prava stvar! Kombinacija jabuka, cimeta i lagane hrskavosti oduševiće svakoga. Idealan desert uz šoljicu čaja ili kafe!

Sastojci:

  • jabuka – 1 komad (oko 200 g)
  • brašno – 200 g
  • prašak za pecivo – 1 kesica
  • kokosovo mleko – 100 ml
  • sok od narandže – od 1/2 narandže
  • sok od limuna – od 1/2 limuna
  • šećer – 30 g
  • cimet – po ukusu
  • ulje – za prženje
  • šećer u prahu – za posipanje

Posne jabukove fritule – Priprema:

  1. Oljuštite jabuku i narendajte je. Prelijte je sokom od limuna i narandže, pospite šećerom i promešajte kako ne bi potamnele.
  2. Dodajte kokosovo mleko i postepeno umešavajte brašno koje ste prethodno prosejali zajedno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli.
  3. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu koja treba da bude malo gušća od one za kolače. Ako je potrebno, dodajte još brašna – količina zavisi od sočnosti jabuke i veličine narandže.
  4. U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Kašikom vadite smesu, a drugom kašikom je spuštajte u ulje.
  5. Pržite fritule sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđe. Vadite ih na kuhinjski papir kako bi upio višak masnoće.
  6. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu i uživajte u mirisnoj poslastici.

Posluživanje:
Fritule su najlepše tople, ali su podjednako ukusne i kada se ohlade. Poslužite ih same ili uz omiljeni voćni preliv!

Prijatno! 🍩✨

Pogledajte još: Riblja čorba

4.8/5 (4 Reviews)

† Februar 2025.

P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img