(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posne lepinje sa maslinama i belim lukom (U)

Posni kuvar

Za ukusne, mirišljave i posne lepinje sa bogatim dodatkom maslina i belog luka, isprobajte ovaj recept. Ove lepinje se lako pripremaju i odličan su izbor za posni doručak, užinu ili prilog uz razna jela. Testo postaje mekano i vazdušasto, a dodatak maslina i belog luka pruža im jedinstveni ukus. Uživajte u ovim posnim lepinjama kao zdravoj alternativi tradicionalnom hlebu.

Sastojci:

  • 500 grama brašna
  • 4 decilitra mlake vode
  • 20 grama kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 100 grama maslina (praznih ili sa paprikom)
  • 5 čena belog luka

Posne lepinje sa maslinama i belim lukom – Priprema:

  1. U činiji za mešenje izmrvite kvasac, a zatim ga razmutite sa malo vode.
  2. Dodajte sve brašno, so, šećer, ulje i vodu. Koristite varjaču da sve kratko sjedinite i ostavite testo da odmara na toplom mestu 30 minuta. Tokom tog vremena testo će postati „redje“ ili mekše.
  3. Dok testo odmara, sitno iseckajte masline, a beli luk očistite i usitnite.
  4. Nadošlo testo istresite na dobro pobrašnjenu površinu, par puta ga preklopite špatulom, a zatim ga rastanjite prstima.
  5. Na testo ravnomerno rasporedite iseckane masline i beli luk. Ponovo koristite špatulu da par puta preklopite testo i utapkate ga prstima kako biste rasporedili masline i beli luk.
  6. Podelite testo na 5 delova kako biste napravili 5 lepinja.
  7. U pleh u kojem ćete peći lepinje, stavite papir za pečenje i premazujte ga maslinovim uljem.
  8. Svaki deo testa rastanjite prstima (ne koristite oklagiju) da napravite lepinju i stavite je u pleh.
  9. Pokrijte pleh i ostavite da lepinje „odmore“ još 15 minuta, a zatim ih pecite na 220°C oko 20 minuta, dok ne postanu lepo zlatno smeđe.

Pogledajte još: Posna proja sa blitvom (U)

Uživajte u ovim ukusnim posnim lepinjama sa maslinama i belim lukom! Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Jul 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img