(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posne sarme sa ribom (R)

Posni kuvar

Isprobajte ukusnu i zdravu varijaciju klasičnih sarma – posne sarme sa ribom. Ovaj recept donosi jedinstvenu kombinaciju mlevene posne ribe, pirinča i povrća umotanu u nežne listove kiselog kupusa. Idealno jelo za postne dane ili za sve ljude koji žele uvesti više ribe u svoju posnu ishranu. Saznajte kako pripremiti ovo ukusno jelo i obradujte svoje čulo ukusa.

Sastojci:

  • Za fil:
    • 200g pirinča
    • 2 šargarepe, narendane
    • 1 crni luk, sitno seckan
    • 2 čena belog luka, sitno seckana
    • 200g mlevene posne ribe (npr. mlevena posna pastrmka ili neka druga posna riba)
    • 1/2 šolje paradajz sosa
    • So i biber po ukusu
    • Suvi začin po želji
    • Ulje za dinstanje
  • Za pripremu sarme:
    • 1 glavica kiselog kupusa
    • 2-3 listova kiselog kupusa za oblaganje dna šerpe
    • Voda za kuvanje sarmi
    • Posna pavlaka za serviranje (opciono)

Posne sarme sa ribom – Priprema:

  1. Očistite listove kiselog kupusa i stavite ih u šerpu sa ključalom vodom na nekoliko minuta da omekšaju. Zatim ih ocedite i ostavite sa strane.
  2. U velikoj tiganju zagrijte malo ulja, pa propržite crni luk dok ne postane staklast.
  3. Dodajte seckani beli luk i narendane šargarepe, pa dinstajte još nekoliko minuta dok povrće omekša.
  4. Dodajte mlevenu posnu ribu u tiganj i kuvajte dok se lepo ne sjedini sa povrćem.
  5. Dodajte opran pirinač i nastavite sa kuvanjem još nekoliko minuta.
  6. Dodajte paradajz sos, so, biber, suvi začin (po ukusu) i promešajte sve sastojke.
  7. Za pripremu sarme, stavite po jedan list kiselog kupusa na radnu površinu, pa dodajte smesu sa ribom i pirinčem u sredinu svakog lista. Savijte stranice lista preko smese i zatvorite ga tako da dobijete rolnu.
  8. U velikoj šerpi, stavite nekoliko listova kiselog kupusa na dno kako biste obložili šerpu. Zatim pažljivo složite sarmice jednu do druge.
  9. Prelijte sarmice vodom, tako da budu potpuno prekrivene.
  10. Pokrijte šerpu i kuvajte sarme na srednjoj vatri oko 45 minuta do 1 sat, ili dok svi listovi ne postanu mekani i ukusni.
  11. Posne sarme sa ribom su sada spremne za posluživanje. Možete ih poslužiti uz posnu pavlaku ili drugi preliv po vašem izboru.

Pogledajte još: Prebranac (U)

Ovaj recept vam omogućava da uživate u klasičnom jelu kao što su sarme, ali u posnoj verziji sa ribom. Isprobajte ga i uživajte u ovom jedinstvenom i ukusnom obroku.

5/5 (2 Reviews)

† Mart 2024.

P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img