(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni batat sa crnim lukom (V)

Posni kuvar

Jednostavan i ukusan recept za posni batat sa crnim lukom. Ovaj zdrav i lagan prilog ili glavno jelo savršeno je za post i veganske obroke. Spremite ga za manje od sat vremena!

Sastojci:

  • 2 velika batata
  • 1 veći crni luk
  • So i biber po ukusu

Posni batat sa crnim lukom – Priprema:

  • Zagrejte rernu na 200°C.
  • Operite i oljuštite batate, zatim ih iseckajte na kolutove ili kockice, prema želji.
  • Oljuštite crni luk i isecite ga na tanke kriške.
  • Stavite iseckane batate i crni luk u pleh obložen papirom za pečenje.
  • Posolite i pobiberite po ukusu.
  • Dodajte malo vode u pleh, samo da pokrije dno, kako bi se batati i crni luk pekli u vlažnoj sredini bez ulja.
  • Pecite u rerni 30-40 minuta, dok batati ne postanu mekani i zlatno smeđi, a crni luk karamelizovan.
  • Povremeno promešajte tokom pečenja za ravnomerno pečenje.

Pogledajte još: Posna krompir salata

Savršeno lagan i ukusan obrok za sve koji poste ili traže zdrave veganske opcije. Slatkoća batata u kombinaciji sa karamelizovanim crnim lukom donosi bogatstvo ukusa koje će zadovoljiti i najzahtevnije nepce. Poslužite ga kao prilog uz vaše omiljeno glavno jelo, ili uživajte u njemu samostalno.

5/5 (3 Reviews)

† Januar 2025.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img