(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni kotleti od somovine (R)

Posni kuvar

Posni kotleti od somovine – savršen izbor za ljubitelje biljne ishrane. Ovi sočni kotleti obogaćeni su aromama senfa, svežeg peršuna i začina, pružajući vam zadovoljstvo tradicionalnog jela, ali u posnoj varijanti.

Sastojci:

  • 4 kotleta somovine
  • Malo brašna
  • Peršunov list (sitno seckan)
  • Limun
  • Ulje

Posni kotleti od somovine – Priprema:

  1. Očistite i operite kotlete od somovine, a zatim ih posolite po ukusu.
  2. Uvaljajte svaki kotlet u brašno, ravnomerno prekrivajući obe strane.
  3. Na srednje jakoj vatri, ugrejte ulje u tiganju.
  4. Stavite kotlete u vrelo ulje i pržite ih sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Ovo obično traje nekoliko minuta s obe strane, zavisno o debljini kotleta.
  5. Kad su kotleti gotovi, izvadite ih iz tiganja i stavite na ovalan tanjir.
  6. Preko kotleta cedite sveži limun, dodajte sitno seckani peršunov list kako biste dodali svežinu i aromu.
  7. Poslužite posne kotlete od somovine uz prilog prženog krompira ili nekog drugog omiljenog povrća.

Pogledajte još: Riblja čorba

Neka vaš jelovnik bude obogaćen zdravim i ukusnim posnim kotletima od somovine. Poslužite ih uz omiljenu prilogu salatu ili integralni pirinač, stvarajući tako balansiran obrok. Ovaj recept donosi jednostavnost i raznovrsnost na vašu posnu trpezu, pružajući istovremeno uživanje i zadovoljenje apetita. Uživajte u svakom zalogaju ove delikatne posne riblje poslastice!

5/5 (1 Review)

† Jun 2024.

P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img