Posni mafini sa bundevom i bananama – ovi veganski mafini, obogaćeni lanenim semenom, konopljinim brašnom i proteinom, predstavljaju idealnu poslasticu za sve ljubitelje posne ishrane.
Sastojci:
- 1 banana
- 150g pečene bundeve
- 15g lanenog semena
- 15g konopljinog brašna (ili drugo po izboru)
- 15g konopljinog proteina
- 15g kakao
- 25g urmi
- Posna čokolada
Posni mafini sa bundevom i bananama – Priprema:
- U šolju sipajte laneno seme, dodajte 4 kašike vode i ostavite sa strane da nabubri.
- U većoj posudi izgnječite bananu i dodajte pečenu bundevu, iseckane urme, konopljino brašno, konopljin protein i kakao.
- Dodajte nadošlo laneno seme u smesu i dobro promešajte.
- Ako je smesa gusta, dodajte malo vode po potrebi i ponovo promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
- Rasporedite smesu u kalupe za mafine.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa dok mafini ne budu gotovi i ne dobiju lagano zlatnu koricu.
- Nakon pečenja, izvadite ih iz rerne i ostavite da se malo ohlade.
- Ukrasite mafine rendanom posnom čokoladom ili prelivom po želji.
- Servirajte ove ukusne posne mafine sa bananom i bundevom uz omiljeni napitak i uživajte u zdravom poslasticu!
Pogledajte još: Riblja čorba
Neka vaša posna ishrana bude još ukusnija uz ove mirisne mafine. Poslužite ih kao savršen doručak, užinu ili desert, osvežavajući svoje nepce.