Uživajte u posnom zadovoljstvu s našim receptom za posni mini cheesecake sa borovnicama. Kremasta kombinacija indijskih oraha, limuna i meda, ukrašena voćnim filom od svežih borovnica, pružiće vam neodoljivu poslasticu. Pripremite ovaj jednostavan, bezmlečni desert i oduševite svoje čulo ukusa.
Sastojci:
Sastojci za krem:
- 2/3 šolje sirovog indijskog oraha
- 4 kašike limunovog soka
- 4 kašike meda ili slada
- 1 kašika kokosovog brašna
Sastojci za voćni fil:
- 1 šolja zamrznutih borovnica
- 2 kašike semenki chia
Posni mini cheesecake sa borovnicama – Priprema:
- U blenderu ili seckalici, kombinujte sirove indijske orahe, limunov sok, med (ili slad) i kokosovo brašno. Blendajte sastojke dok ne dobijete glatku kremastu smesu.
- Dodajte kašiku kokosovog brašna u smesu i blendajte još malo kako biste postigli željenu teksturu.
- Sipajte pripremljeni krem u čaše ili posude koje planirate koristiti za serviranje mini cheesecake-a.
- Na tihoj vatri u posudi, kuvajte zamrznute borovnice, povremeno mešajući, oko 10 minuta. Kuvajte dok masa ne postane slična džemu.
- Dodajte semenke chia u kuvane borovnice i dobro promešajte. Ostavite smesu da se malo ohladi.
- Rasporedite borovnički fil preko pripremljenog krema u čašama.
- Stavite čaše u frižider i ostavite da se sve stegne najmanje 4 sata ili preko noći.
- Pre posluživanja, ukrasite mini cheesecake sa svežim borovnicama ili po želji.
Pogledajte još: Brokoli čorba
Savršen spoj kvalitetnih sastojaka čini ovaj posni mini cheesecake sa borovnicama ne samo ukusnim već i zdravim izborom za sve ljubitelje slatkog. Poigrajte se s dekoracijom, dodajte lični pečat i podelite ovu slatku radost sa svojim najbližima. Ovaj posni desert je idealan za sve prilike – od porodičnih okupljanja do posebnih trenutaka samo za vas. Prijatno!