(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni tiramisu (U)

Posni kuvar

Otkrijte ukus posnog tiramisua, savršenog za sve ljubitelje ovog klasičnog italijanskog deserta. Krema od posne kisele pavlake i posnog krem sira savršeno se slaže sa umočenim posnim piškotama u aromatičnu kafu. Saznajte kako lako pripremiti ovaj posni tiramisu i uživajte u kremastoj, ukusnoj poslastici bez mleka i jaja, idealnoj za sve koji prate posni način ishrane.

Sastojci:

  • Za testo:
    • 2 dl ulja
    • 1,5 čaša od jogurta vode
    • 2,5 čaše brašna
    • 2 čaše šećera
    • Ravna kašičica sode bikarbone
    • Pola kašičice vanilin šećera

     

  • Za krem:
    • Paket posnog margarina
    • Manje pakovanje biljne pavlake
    • 5-6 kašika šećera u prahu
    • 2 listića biljnog želatina
    • Kašičica kakao praha
    • Dve-tri kapi ruma

     

  • Za sirup:
    • 300 g šećera
    • 3 dl vode
    • 2 kašičice instant kafe
    • 1 dl ruma

     

  • Za glazuru:
    • 250 g čokolade za kuvanje
    • Kašika šećera
    • Tri-četiri kašike vode

Posni tiramisu – Priprema:

  1. Prvo pripremite testo. U činiji, pomešajte ulje, vodu, brašno, šećer, sodu bikarbonu i vanilin šećer. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
  2. Ulijte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
  3. Dok se testo peče, pripremite sirup. U šerpu stavite šećer, vodu i instant kafu, i kuvajte dok se šećer potpuno ne otopi. Sklonite sa vatre i dodajte rum. Ostavite sirup da se ohladi.
  4. Nakon što se testo ispeče i ohladi, isecite ga na kocke i stavite ga u pleh za tiramisu. Prelijte pripremljenim sirupom preko testa i ostavite da upije dok pripremate kremu.
  5. Za kremu, umutite posni margarin sa šećerom u prahu dok ne postane glatka smesa. Dodajte biljnu pavlaku i nastavite sa mućenjem dok ne dobijete kremastu teksturu.
  6. Dodajte biljni želatin koji ste prethodno potopili u vodi i otopili prema uputstvu na pakovanju. Dodajte i rum i kakao prah, pa sve dobro promešajte.
  7. Prelijte kremu preko sloja testa u plehu.
  8. Za glazuru, otopite čokoladu sa šećerom i vodom na niskoj temperaturi ili u mikrotalasnoj pećnici.
  9. Prelijte glazuru preko kreme i poravnajte je.
  10. Stavite tiramisu u frižider i ostavite ga da se stegne najmanje 4 sata, po mogućstvu preko noći.
  11. Posni tiramisu je sada spreman za posluživanje. Seckajte ga na kocke i poslužite kao ukusnu poslasticu za sve koji prate posnu ishranu.

Posni tiramisu je divno osvežavajući desert, savršen za sve prilike, posebno za one koji se pridržavaju posnog režima ishrane. Kremasta kombinacija posne kisele pavlake i posnog krema sira, upijena u mekane posne piškote i mirisna kafa, čini ovaj tiramisu neodoljivim. Priprema je jednostavna, a ukus autentičan. Poslužite ga kao poslasticu na posnim trpezama ili kao završni dodatak posebnim obrocima.

5/5 (2 Reviews)

† Februar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img