(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Šaran na seljački način (R)

Posni kuvar

Šaran na seljački način – ovaj jednostavan, ali ukusan recept obezbeđuje savršen spoj hrskavosti i mekoće, pružajući nezaboravan gurmanski doživljaj. Poslužite uz omiljene priloge i oduševite porodicu i goste jednostavnim, ali neodoljivim jelom!

Sastojci:

  • 2 šarana, očišćena, oprana i isečena na komade
  • Aleva paprika, po ukusu
  • Začin od bilja, po ukusu
  • Brašno za uvaljavanje ribe
  • So, po ukusu
  • Ulje, za prženje

Šaran na seljački način – Priprema:

  1. Priprema ribe:
    • Očistite šarana, operite ga pod hladnom vodom i pažljivo uklonite glavu i rep.
    • Isecite šarana na komade približno jednake veličine.
    • Posolite svaki komad šarana sa svih strana, po ukusu.
  2. Priprema smese za uvaljavanje:
    • U dubljoj činiji pomešajte brašno, alevu papriku i začin od bilja.
  3. Uvaljavanje i prženje:
    • Svaki komad šarana uvaljajte u brašno i začinsku smesu sa obe strane, dobro ga obložeći smesom.
    • U dubokoj tavi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.
    • Pažljivo spuštajte pripremljene komade šarana u vrelo ulje. Pržite ih sa obe strane dok ne postanu lepo zlatno smeđi i hrskavi. Pazite da ne pretrpate tavu kako biste omogućili ravnomerno prženje ribe.
  4. Posluživanje:
    • Izvadite prženi šaran iz tave i stavite ga na papirni ubrus da upije višak ulja.
    • Poslužite Šarana na seljački način toplog, uz prilog po želji, kao što su krompir salata, povrće ili neki posni sos.

Pogledajte još: Pastrmka iz rerne i varivo na dalmatinski način (R)

Uživajte u ukusnom i hrskavom Šaranu na seljački način! Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Oktobar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
© Crkveni kalendar
Prethodni recept
Sledeći recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img