(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Sveži kupus sa paradajzom u rerni (U)

Jednostavno i zdravo jelo iz rerne!

Posni kuvar

Ako volite sezonska jela, ovo posno jelo od svežeg kupusa sa paradajzom iz rerne je idealan izbor. Zdravo, ukusno i lako za pripremu, odlično se slaže sa kriškom domaćeg hleba ili čak uz ljutu papričicu za dodatni šmek!

Sastojci:

  • svež kupus – 1,5 kg
  • paradajz – 1 šolja (konzervisan ili svež)
  • ulje – 100 ml
  • aleva paprika – 1 kašičica
  • peršun – 3 grančice
  • limuntus – 1/2 kašičice
  • so – po ukusu

Sveži kupus sa paradajzom u rerni – Priprema:

Sitno naseckajte kupus, posolite ga i dobro izgnječite rukama kako bi omekšao. U tiganju zagrejte ulje i propržite kupus dok ne omekša.

Dodajte naseckan paradajz i pospite alevom paprikom. Sve prelijte toplom vodom i kuvajte na tihoj vatri dok kupus ne omekša i svi ukusi se sjedine.

Prebacite polukuvan kupus u pleh i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite dok ne dobije blagu zlatnu boju.

Gotovo jelo pospite seckanim peršunom i poslužite uz ljutu papriku ili krišku limuna za osveženje.

Prijatno! 🍽️

Pogledajte još: Posna krompir salata

5/5 (3 Reviews)

† Februar 2025.

P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img