(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Sveži kupus sa paradajzom u rerni (U)

Jednostavno i zdravo jelo iz rerne!

Posni kuvar

Ako volite sezonska jela, ovo posno jelo od svežeg kupusa sa paradajzom iz rerne je idealan izbor. Zdravo, ukusno i lako za pripremu, odlično se slaže sa kriškom domaćeg hleba ili čak uz ljutu papričicu za dodatni šmek!

Sastojci:

  • svež kupus – 1,5 kg
  • paradajz – 1 šolja (konzervisan ili svež)
  • ulje – 100 ml
  • aleva paprika – 1 kašičica
  • peršun – 3 grančice
  • limuntus – 1/2 kašičice
  • so – po ukusu

Sveži kupus sa paradajzom u rerni – Priprema:

Sitno naseckajte kupus, posolite ga i dobro izgnječite rukama kako bi omekšao. U tiganju zagrejte ulje i propržite kupus dok ne omekša.

Dodajte naseckan paradajz i pospite alevom paprikom. Sve prelijte toplom vodom i kuvajte na tihoj vatri dok kupus ne omekša i svi ukusi se sjedine.

Prebacite polukuvan kupus u pleh i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite dok ne dobije blagu zlatnu boju.

Gotovo jelo pospite seckanim peršunom i poslužite uz ljutu papriku ili krišku limuna za osveženje.

Prijatno! 🍽️

Pogledajte još: Posna krompir salata

5/5 (3 Reviews)

† Jul 2025.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img