(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Tortilja od paradajza sa biljnim sirom i cveklom (U)

Posni kuvar

Ova jednostavna i osvežavajuća tortilja od paradajza sa biljnim sirom i cveklom pruža savršen spoj ukusa i tekstura. Evo kako je pripremiti:

Sastojci:

  • 2 tortilje sa paradajzom
  • 2 kašike biljnog krem sira
  • 2 kašike posnog majoneza
  • 1 mladi luk, sitno seckan
  • 1 manja cvekla, skuvana i izrendana
  • 6 kriški biljnog sira
  • Zelena salata

Tortilja od paradajza sa biljnim sirom i cveklom – Priprema:

  1. Priprema paste od cvekle:
    • Skuvajte cveklu, oljuštite je i izrendajte je na sitno.
    • U posudi pomešajte 2 kašike rendane cvekle sa solju, biberom, biljnim krem sirom i posnim majonezom.
    • Dodajte sitno seckani mladi luk u smesu i dobro sjedinite sve sastojke.
  2. Priprema tortilja:
    • Na svaku tortilju stavite tanak sloj paste od cvekle i krem sira, ravnomerno raspoređujući smesu po površini tortilje.
    • Preko paste rasporedite kriške biljnog sira.
    • Dodajte nekoliko listova oprane zelene salate na gornji deo tortilje.
  3. Savijanje i hlađenje:
    • Pažljivo savijte donji deo tortilje prema unutra, zatim savijte levi i desni deo prema sredini, formirajući rolnu.
    • Umotajte svaku tortilju u providnu foliju da zadržite oblik i stavite u frižider na najmanje 30 minuta kako bi se tortilje stisnule i svi ukusi sjedinili.
  4. Serviranje:
    • Nakon hlađenja, izvadite tortilje iz frižidera i pažljivo ih isecite na kolutove debljine oko 2 cm.
    • Poslužite ih kao osvežavajući zalogaj ili lagani obrok uz omiljeni prilog.

Pogledajte još: Grilovani losos (R)

Uživajte u ukusnom spoju paradajza, biljnog sira i cvekle u ovoj jedinstvenoj tortilji!

5/5 (2 Reviews)

† Oktobar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
© Crkveni kalendar
Prethodni recept
Sledeći recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img