(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Lisnati posni štapići sa ajvarom (U)

Posni kuvar

Ovaj recept je odličan za sve koji prate posnu ishranu ili žele da uživaju u lisnatim štapićima sa bogatim ukusom ajvara.

Sastojci:

  • 800 – 900 gr mekog brašna
  • 1 kockica svežeg kvasca (40gr)
  • 400ml mlake vode
  • 200gr margarina posnog
  • 180ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • Oko 6 kašika ajvara

Priprema

  • U mlaku vodu dodati kvasac i šećer i ostaviti malo da nabubri.
  • U činiju dublju staviti oko 600gr brašna, ulje, so i vodu sa kvascem pa zamesiti testo uz dodavanje ostatka brašna koliko bude potrebno.
  • Testo ostaviti prekriveno krpom 30 minuta da odstoji.
  • Zatim posuti brašnom radnu površinu i premestiti testo pa ga podeliti na dva dela.
  • Prvi deo razvući oklagijom pa izrendati 100gr margarina i urolati u rolnu.
  • Zatim testo razvući ponovo koliko može i premazati u tankom sloju sa ajvarom pa iseći na trake (možete tanje, možete deblje) i svaku traku umotati, uvrnutu jedan kraj oko drugog (postupak je priložen u slikama).
  • Tako uraditi i sa drugim delom testa, isto razvuci, narendati 100gr margarina i ostalo…
  • Štapiće razvući malo rukama i staviti u pleh koji ste prethodno oblozili pek papirom (posto su dugi možete ih prerezati na pola, da budu kraći).
  • Malo se mogu premazati sa margarinom (a i ne mora) i ubaciti da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Prijatno!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marina Udovicic ♡︎ (@love_food__marina)

5/5 (2 Reviews)

† Jun 2024.

P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
© Crkveni kalendar
Sledeći recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img