(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Bela riba u belom sosu (R)

Posni kuvar

Ukusna i sočna bela riba u belom sosu, pripremljena sa maslinovim uljem, crnim lukom, ruzmarinom, kaparima i limunovim sokom. Savršeno lagano jelo za ljubitelje morske hrane.

Sastojci:

  • 2 kg krupnije bele morske ribe
  • 1/2 kg crnog luka
  • Šaka svežeg peršuna
  • Sok od tri limuna
  • Maslinovo ulje
  • Mleveni biber
  • Malo ruzmarina
  • 1-2 lista lorbera
  • Kašika kapara
  • So
  • Začini po ukusu

Bela riba u belom sosu – Priprema:

  • Sitno iseckajte crni luk i propržite ga na vrelom maslinovom ulju dok ne postane staklast.
  • Nakon što luk omekša, nalijte ga vodom i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko pola sata.
  • Ocedite tečnost iz luka i njome prelijte očišćenu i isečenu ribu, koju ste prethodno začinili mlevenim biberom, ruzmarinom, lorberom, kaparom i solju.
  • Tečnost treba biti dovoljna da riba bude potpuno potopljena.
  • Stavite tepsiju sa ribom u prethodno zagrejanu rernu i pustite da se riba lagano krčka dok ne omekša.
  • Pred kraj kuvanja, pospite ribu sitno seckanim peršunom i prelijte je limunovim sokom. Vratite ribu u rernu i ostavite da se sos zgusne i postane svetao.

Pogledajte još: Posna krompir salata

Idealno jelo za sve koji vole blage i osvežavajuće ukuse. Jednostavna za pripremu, a bogata aromama, ova riba će vas osvojiti svojom sočnošću i savršenom kombinacijom začina i limunovog soka. Poslužite je sa omiljenim prilogom i uživajte u svakom zalogaju ovog divnog morskog specijaliteta!

4.8/5 (4 Reviews)

† Januar 2025.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img