(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posno bolonjeze sočivo (U)

Posni kuvar

Posno bolonjeze sočivo – ovaj recept donosi bogatstvo ukusa uz kombinaciju crvenog sočiva, povrća i začina. Pripremljen sa maslinovim uljem i raznovrsnim začinima, posni bolonjeze sočivo predstavlja hranljiv i ukusan obrok koji će zadovoljiti svačije nepce.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 konzerva paradajza
  • 2 kašičice suvog bosiljka
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1/4 kašičice sode
  • So i biber po ukusu
  • 2 šolje crvenog sočiva
  • 2 šolje vode
  • Beli luk po ukusu (sitno seckan)

Posno bolonjeze sočivo – Priprema:

  1. Zagrijte maslinovo ulje u velikom i dubokom tiganju na umerenoj temperaturi.
  2. Sitno iseckajte luk i šargarepu, a zatim ih dodajte u zagrejano maslinovo ulje. Promešajte i pržite dok ne omekšaju, što traje oko 5-10 minuta.
  3. Dodajte sitno iseckan beli luk i paradajz pire. Nastavite s mešanjem i pržite još minut.
  4. Dodajte paradajz sos, kockice paradajza, bosiljak, origano, sodu, so i biber prema ukusu. Dobro promešajte.
  5. Dodajte crveno sočivo u tiganj i prelijte sa 2 šolje vode.
  6. Kuvajte na umerenoj vatri, povremeno mešajući, dok sočivo ne omekša, što obično traje između 20-30 minuta.
  7. Ako je potrebno, dodajte više vode tokom kuvanja kako biste postigli željenu konzistenciju.
  8. Poslužite posno bolonjeze sočivo uz omiljenu vrstu testenine ili kao prilog uz pirinač. Po želji, pospite svežim peršunom pre serviranja.

Pogledajte još: Riblja čorba

Uživajte u zdravom obroku sa posnim bolonjezeom od sočiva. Ova jednostavna i hranljiva poslastica pruža savršenu ravnotežu proteina i ukusa. Poslužite je uz omiljenu vrstu testenine ili kao prilog uz pirinač. Sa sočivom kao izvorom biljnih proteina, ova posna verzija donosi svežinu i kvalitet sastojaka na vaš sto. Donesite raznolikost u vašu posnu ishranu s ovim ukusnim receptom!

5/5 (2 Reviews)

† Januar 2025.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img