(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posne lazanje (U)

Posni kuvar

Isprobajte ukusne posne lazanje sa ovim jednostavnim receptom. Bez jaja, mlečnih proizvoda i mesa, posne lazanje su savršen izbor za vegetarijanske i posne obroke. Probajte ih danas i uživajte u zdravoj i ukusnoj posnoj trpezi.

Sastojci:

  • 9 listova lazanje (posne, bez jaja)
  • 1 glavica crnog luka
  • Soja u ljuspicama
  • 2 šolje sosa od paradajza
  • 2 čena belog luka
  • Origano
  • Sojino mleko (ili voda u kojoj se kuvalo povrće)
  • Ulje
  • 2 kašike brašna
  • Beli biber
  • Sir od soje (po želji)

Posne lazanje – Priprema:

  1. Stavite listove lazanje u ključalu, posoljenu vodu sa malo ulja i kuvajte ih dok ne omekšaju. Ocedite ih pažljivo.
  2. Prelijte soju u ljuspicama kipućom vodom i ostavite je da omekša prema uputstvu na pakovanju.
  3. U velikoj tiganju propržite sitno iseckani crni luk i beli luk na malo ulja dok ne postanu staklasti. Dodajte omekšanu soju u ljuspicama i dinstajte sve zajedno dok soja ne postane ukusna.
  4. Dodajte sos od paradajza i origano u tiganj i dinstajte još 10 minuta dok se smesa ne zgusne. Po potrebi dodajte so i biber po ukusu.
  5. U drugoj posudi, propržite brašno na ulju i uz neprestano mešanje postepeno dodajte sojino mleko (ili bistru supu od povrća) kako biste napravili bešamel sos. Kuvajte dok se bešamel ne zgusne, a zatim dodajte beli biber i so po ukusu.
  6. U podmazanom plehu poređajte tri lista lazanje. Prelite ih sa delom paradajz sosa, a zatim prelijte bešamel sosom. Ponovite ovaj postupak tri puta.
  7. Završite prelivanjem preostalim bešamelom i paradajz sosom. Po želji, pospite sirom od soje po vrhu.
  8. Prekrijte pleh folijom i stavite ga u prethodno ugrejanu rernu. Pecite na umerenoj vatri oko 45 minuta.
  9. Kada su lazanje pečene, izvadite ih iz rerne, uklonite foliju i ostavite da se malo ohlade pre nego što ih nasečete i poslužite.

Pogledajte još: Baklava sa orasima (U)

Ove posne lazanje su odlična alternativa klasičnim lazanjama i pružaju bogat ukus bez upotrebe mlečnih proizvoda ili mesa. Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Mart 2024.

P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

1 COMMENT

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img