(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Pečena skuša sa jabukama (R)

Za ljubitelje jedinstvenih ukusa – pečena skuša sa jabukama!

Posni kuvar

Ovaj recept spaja nežan ukus ribe sa slatko-kiselkastom aromom jabuka i karamelizovanog luka. Idealno za one koji vole da eksperimentišu u kuhinji i uživaju u kombinaciji nesvakidašnjih, ali savršeno uravnoteženih ukusa.

Sastojci:

  • skuša – 2 komada
  • crni luk – 1 veća glavica
  • jabuke – 2 komada, kiselkastog ukusa
  • senf – 1 kašika
  • sok od limuna – 1 kašika
  • maslinovo ulje – 2-3 kašike + za premazivanje ribe
  • morska so – po ukusu
  • sveže mleveni crni biber – po ukusu

Pečena skuša sa jabukama – Priprema:

  1. Sitno naseckajte luk, a jabuke oljuštite i isecite na kockice.
  2. Rernu zagrejte na 200°C.
  3. Skušu operite, očistite i dobro osušite papirnim ubrusom spolja i iznutra. Posolite i pobiberite, premažite maslinovim uljem i stavite je da se peče u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
  4. U međuvremenu, zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i propržite luk dok ne postane zlatast i blago karamelizovan. Dodajte kockice jabuka i dinstajte 4-5 minuta uz povremeno mešanje.
  5. Sklonite tiganj sa šporeta, umešajte senf, pospite solju i biberom, i dodajte sok od limuna. Sve dobro promešajte.
  6. Kada je riba pečena, skinite kožu, pažljivo odvojite filete i uklonite kosti.
  7. Servirajte skušu preko dinstanih jabuka i luka. Po želji, dodajte kriške limuna za dodatnu svežinu.

Posluživanje:
Ovo jelo je odlično uz čašu belog vina i laganu salatu. Uživaćete u svakom zalogaju!

Prijatno! 🍋✨

Pročitajte još: Marinirana skuša iz rerne sa varivom od krompira i spanaća

5/5 (2 Reviews)

† Februar 2025.

P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img