(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Mediteranska riba u papiru (R)

Posni kuvar

Sočna mediteranska riba sa povrćem u papiru – vizuelno privlačan, zdrav i ukusan posni obrok koji oduševljava sve generacije!

Sastojci (za 2 osobe):

  • 2 fileta oslića ili brancina (može i pastrmka)

  • 1 tikvica

  • 1 crvena paprika

  • 1 šargarepa

  • 10 čeri paradajza

  • 2 čena belog luka

  • 1 limun (seckan + sok)

  • Maslinovo ulje (oko 4 kašike)

  • So, biber

  • Sušeni origano i timijan

  • Svež peršun

  • Masline (crne ili zelene, po želji)

  • Papir za pečenje i kuhinjski konac

Mediteranska riba u papiru – Priprema:

  • Filete ribe posoliti, pobiberiti i nakapati limunovim sokom. Ostaviti da odstoje 10 minuta.

  • Tikvicu, šargarepu i papriku iseći na tanke trake, čeri paradajz prepoloviti, a beli luk sitno iseckati.

  • Iscepati dva velika pravougaonika papira za pečenje. Na sredinu svakog složiti mešavinu povrća, pa preko staviti filet ribe.

  • Na ribu staviti seckani limun, malo belog luka, posuti origanom i timijanom, dodati po 1 kašiku maslinovog ulja i nekoliko maslina.

  • Umotati papir kao „paketić“ i uvezati kuhinjskim koncem ili uviti ivice dobro da para ne izlazi.

  • Staviti paketiće u pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

  • Otvoriti papir pri serviranju – para oslobađa miris začina i ribe. Posuti svežim peršunom i služiti odmah.

    Ovo jelo je prava poslastica za sva čula: šareno, sočno, mirisno i zdravo! Pečenjem u papiru zadržavaju se svi ukusi i arome, a servira se kao mali kulinarski poklon. Savršeno za dane posta, ali i kao lagani riblji ručak za svaku priliku. Prijatno!

Pogledajte još: Posna krompir salata

5/5 (3 Reviews)

† Jul 2025.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img