(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna pasta (U)

Posni kuvar

Ukusna i zdrava posna pasta sa šampinjonima i paradajz sosom – jednostavna priprema, idealna za dane posta ili lagan ručak!

Sastojci:

  • 300 g integralnih ili posnih špageta

  • 250 g šampinjona

  • 1 crni luk

  • 3 čena belog luka

  • 2 kašike maslinovog ulja

  • 1 konzerva paradajz pelata (oko 400 g)

  • ½ kašičice suvog origana

  • So i biber po ukusu

  • Sveži peršun za garnituru (opciono)

Posna pasta – Priprema:

  • Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ih i ostavite sa strane.

  • Na srednje jakoj vatri zagrejte maslinovo ulje u većem tiganju. Dodajte sitno seckan crni i beli luk i propržite dok ne postanu staklasti.

  • Dodajte na listiće isečene šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju i puste svoju tečnost (oko 7–10 minuta).

  • Dodajte paradajz pelat (možete ga izgnječiti viljuškom), začinite origanom, solju i biberom. Kuvajte sos na srednje niskoj vatri oko 15–20 minuta, povremeno mešajući, dok se blago ne zgusne.

  • Umešajte prethodno skuvane špagete u sos, promešajte da se lepo oblože.

  • Poslužite toplo, po želji posuto sitno seckanim peršunom.

Ova posna pasta je pravi dokaz da posna jela mogu biti bogata ukusom i teksturom. Savršena je za brz i zdrav obrok, a njen bogat miris pečuraka i paradajza osvojit će i one koji inače nisu ljubitelji „lakih“ jela. Dodajte čašu posnog vina i uživajte u mediteranskom ugođaju! Prijatno!

Pogledajte još: Posna krompir salata

5/5 (4 Reviews)

† Jul 2025.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img