(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni švarcvald puding (V)

Posni kuvar

Kremasti posni švarcvald puding sa bogatim čokoladnim ukusom, višnjama i hrskavim orasima ili lešnicima. Savršen desert za sve koji poste ili preferiraju vegansku ishranu.

Sastojci:

  • 500 ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili ovseno)
  • 50 g kakao praha
  • 80 g šećera
  • 3 kašike kukuruznog skroba (gustina)
  • 100 g crne čokolade (posne)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 150 g višanja (sveže ili iz kompota)
  • 50 g usitnjenih oraha ili lešnika (opciono)

Posni švarcvald puding – Priprema:

  • U šerpi zagrejte biljno mleko na srednjoj temperaturi.
  • U posebnoj posudi pomešajte kakao prah, šećer i kukuruzni skrob.
  • Kada mleko postane mlako, postepeno dodajte suve sastojke, neprestano mešajući dok smesa ne počne da se zgušnjava.
  • Kada se puding zgusne, dodajte usitnjenu crnu čokoladu i ekstrakt vanile, mešajući dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka.
  • Sipajte puding u čaše ili posudice i ostavite da se hladi u frižideru najmanje 30 minuta.
  • Pre serviranja, dodajte višnje i po želji pospite usitnjenim orasima ili lešnicima.

Pogledajte još: Posna krompir salata

Poslužite hladno kao kremasti, bogat čokoladni desert, koji spaja ukus čokolade, višanja i hrskavih oraha za savršen posni užitak. Uživajte!

5/5 (3 Reviews)

† Januar 2025.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img