(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna kremasta čorba od karfiola (U)

Posni kuvar

Posna kremasta čorba od karfiola sa povrćnim bujonom i kokosovim mlekom je lagan, a hranljiv obrok, savršen za hladne dane. Ukusna, zdrava i jednostavna za pripremu!

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola (oko 500 g)
  • 2 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 750 ml povrćnog bujona
  • 100 ml kokosovog mleka (ili sojinog mleka)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • Prstohvat muškatnog oraščića (opciono)

Posna kremasta čorba od karfiola – Priprema:

  • Operite karfiol i podelite ga na cvetiće. Krompir oljuštite i isecite na kockice. Crni luk sitno naseckajte, a beli luk iscedite.
  • U većem loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri i propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk i pržite još oko 1 minut, pazeći da ne zagori.
  • Zatim dodajte karfiol i krompir u lonac i kratko propržite zajedno sa lukom, mešajući nekoliko minuta.
  • Sipajte povrćni bujon, začinite solju, biberom i prstohvatom muškatnog oraščića (po želji). Kuvajte čorbu na srednjoj vatri oko 20 minuta, dok karfiol i krompir ne postanu potpuno mekani.
  • Kada su povrće skuvano, sklonite lonac sa vatre i štapnim mikserom blendirajte čorbu dok ne postane glatka i kremasta.
  • Dodajte kokosovo mleko (ili sojino mleko) u čorbu, vratite lonac na vatru i kuvajte još nekoliko minuta, mešajući kako bi se ukusi sjedinili.

Pogledajte još: Posna krompir salata

Poslužite posnu kremastu čorbu od karfiola toplo, uz hleb ili tost. Ova bogata i kremasta čorba idealna je za hladne dane, a kokosovo mleko joj daje dodatnu kremoznost i blag ukus.

4.8/5 (4 Reviews)

† Januar 2025.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
Prethodni recept
Sledeći recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img