(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna keks torta (U)

Posni kuvar

Posna keks torta – jednostavna priprema i bogati ukus. Sa sočnim slojevima posnog keksa i osvežavajućim ukusom pomorandžinog soka, ova torta je savršen desert za sve ljubitelje poslastica bez mlečnih proizvoda. Pogledajte korak-po-korak recept i stvorite ukusno i jednostavno zadovoljstvo za svoje nepce.

Sastojci:

  • 120g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 600g posnog keksa
  • 300ml gaziranog soka od pomorandže
  • 300g posnog margarina
  • Za glazuru:
    • 3 kašike ulja
    • 150g posne čokolade za kuvanje

Posna keks torta – Priprema:

  1. Ostavite margarin da omekša na sobnoj temperaturi, zatim ga mikserom umutite sa vanilin šećerom i šećerom u prahu.
  2. Dodajte polovinu mlevenog keksa, ulijte sok od pomorandže, i mutite mikserom dok se sastojci ne sjedine.
  3. Umešajte preostali deo mlevenog keksa i ponovno mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
  4. Postavite obruč na tacnu za tortu, rasporedite pripremljenu smesu u obruč i ravnomerno je poravnajte.
  5. Za pripremu glazure, stavite čokoladu (lomljenu na kockice) i ulje u šerpu, otopite ih na pari.
  6. Nanesite otopljenu čokoladnu glazuru preko smese od keksa.
  7. Ostavite tortu da odstoji nekoliko sati u frižideru, a zatim pažljivo uklonite obruč.
  8. Posnu keks tortu možete seći na parčiće željene veličine, poslužiti i uživati.
  9. Najbolje je da torta odstoji u frižideru preko noći kako bi se svi ukusi sjedinili.

Pogledajte još: Posne lešnik kocke

Ova ukusna posna keks torta je odličan izbor za brzu i jednostavnu pripremu, a njen osvežavajući ukus će zadovoljiti sva nepca.

4.7/5 (3 Reviews)

† Mart 2024.

P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img