Posna keks torta – jednostavna priprema i bogati ukus. Sa sočnim slojevima posnog keksa i osvežavajućim ukusom pomorandžinog soka, ova torta je savršen desert za sve ljubitelje poslastica bez mlečnih proizvoda. Pogledajte korak-po-korak recept i stvorite ukusno i jednostavno zadovoljstvo za svoje nepce.
Sastojci:
- 120g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 600g posnog keksa
- 300ml gaziranog soka od pomorandže
- 300g posnog margarina
- Za glazuru:
- 3 kašike ulja
- 150g posne čokolade za kuvanje
Posna keks torta – Priprema:
- Ostavite margarin da omekša na sobnoj temperaturi, zatim ga mikserom umutite sa vanilin šećerom i šećerom u prahu.
- Dodajte polovinu mlevenog keksa, ulijte sok od pomorandže, i mutite mikserom dok se sastojci ne sjedine.
- Umešajte preostali deo mlevenog keksa i ponovno mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
- Postavite obruč na tacnu za tortu, rasporedite pripremljenu smesu u obruč i ravnomerno je poravnajte.
- Za pripremu glazure, stavite čokoladu (lomljenu na kockice) i ulje u šerpu, otopite ih na pari.
- Nanesite otopljenu čokoladnu glazuru preko smese od keksa.
- Ostavite tortu da odstoji nekoliko sati u frižideru, a zatim pažljivo uklonite obruč.
- Posnu keks tortu možete seći na parčiće željene veličine, poslužiti i uživati.
- Najbolje je da torta odstoji u frižideru preko noći kako bi se svi ukusi sjedinili.
Pogledajte još: Posne lešnik kocke
Ova ukusna posna keks torta je odličan izbor za brzu i jednostavnu pripremu, a njen osvežavajući ukus će zadovoljiti sva nepca.