(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni Zlatiborski kačamak (U)

Posni kuvar

Isprobajte ukusan i zdrav posni Zlatiborski kačamak, spoj tradicionalnih sastojaka kao što su kukuruzno i heljdino brašno, sa svežim zeljem i spanaćem. Ovaj recept donosi jedinstvenu posnu varijaciju poznatog zlatiborskog jela, obogaćenu aromama biljnih začina i marinade od belog luka. Povedite svoje nepce na putovanje ukusa sa ovim savršeno pripremljenim posnim kačamkom.

Sastojci:

  • 200 g belog kukuruznog brašna
  • 100 g heljdinog brašna
  • 2 veze samoniklog zelja
  • 150 g spanaća
  • 1 kašičica začina
  • 1 kašika marinade (beli luk i peršun u ulju)
  • 1 kašičica svežeg vlašca (ili suvog ako nema svežeg)
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • Ulje

Posni Zlatiborski kačamak – Priprema:

  1. Sitno iseckajte samoniklo zelje i spanać.
  2. Na malo ulja prodinstajte zelje i spanać. Dodajte začin i kratko propržite povrće.
  3. Dodajte dve čaše vode i posolite po ukusu. Nastavite kuvanje nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  4. Dodajte kukuruzno i heljdino brašno u povrće. Dobro promešajte.
  5. Kuvajte na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući, dok smesa ne postane gusta i kompaktna.
  6. Dodajte marinadu od belog luka i peršuna, sveže iseckan vlašac, biber, i po potrebi dodatno posolite.
  7. Kuvajte još nekoliko minuta dok kačamak ne postane kremast i lepo sjedinjen.
  8. Poslužite topao zlatiborski kačamak, po želji možete dodatno preliti sa malo ulja i posuti s još svežeg vlašca.

Pročitajte još: Marinirana skuša iz rerne sa varivom od krompira i spanaća

Savršen sklad ukusa i nutritivnih vrednosti, posni Zlatiborski kačamak je odličan izbor za sve ljubitelje zdrave ishrane. Sa bogatstvom zeleniša i mirisima svežih začina, ovaj recept spaja tradicionalno i moderno. Pripremite ga lako, uživajte u njegovom sočnom ukusu i obradujte svoje čulo ukusa sa ovom posnom varijacijom omiljenog zlatiborskog jela.

5/5 (2 Reviews)

† Novembar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img