(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Brza posna čorba (U)

Posni kuvar

Brza posna čorba – sa bogatstvom raznolikog povrća, ova čorba će zadovoljiti vaša nepca bez upotrebe mesa. Pratite jednostavne korake recepta i uživajte u ukusnom obroku koji će vas zagrijati u svako doba godine.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika suvog začina, so i biber (po ukusu)
  • 1 kg mešanog povrća (šargarepa, krompir, paradajz, celer, grašak, karfiol, itd.)
  • 1 kašika brašna

Brza posna čorba – Priprema:

  1. Iseckajte glavicu crnog luka i stavite je u veći lonac. Dodajte so, ulje i suvi začin. Pržite na srednjoj vatri dok luk ne postane staklast.
  2. Dodajte čašu vode na prodinstan luk i ostavite da se dalje dinsta dok luk ne omekša dodatno.
  3. Dodajte mešano povrće u lonac, prelijte vodom tako da pokrije povrće, i kuvajte oko 30 minuta. Proveravajte količinu vode i dodajte vrelu vodu po potrebi kako bi proces kuvanja bio neprekidan.
  4. Kada je povrće skuvano, regulišite količinu vode prema željenoj gustini čorbe.
  5. U posebnoj posudi umutite brašno sa 100 ml vode, pazite da nema grudvica. Sklonite lonac sa čorbom sa vatre, pa dodajte umućeno brašno u čorbu, brzo mešajući.
  6. Vratite lonac na vatru i kuvajte još 5 minuta kako bi se brašno ukuvalo.
  7. Na kraju, po ukusu, dodajte so, biber, ili suvi začin. Možete dodati i svežeg peršuna ili mirođije za dodatnu aromu.
  8. Poslužite toplo i uživajte u brzoj posnoj čorbi!

Pogledajte još: Brokoli čorba

Neka ova brza posna čorba postane omiljeni deo vašeg jelovnika. Prilagodljiva je prema vašem ukusu, a kombinacija svežeg povrća i začina stvoriće neodoljivu harmoniju ukusa.

5/5 (2 Reviews)

† Februar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img