(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna musaka od povrća i pirinča (U)

Posni kuvar

Posna musaka od povrća i pirinča – tanke kriške krompira obavijene sočnom smesom pirinča, luka i paprike, začinjene su ljubavlju suvog biljnog začina. Ova posna musaka, obogaćena paradajz sokom i mirisima aleve paprike, donosi jedinstvenu eksploziju ukusa na vašu trpezu. Saznajte kako da je lako pripremite i uživajte u pravom gastronomskom doživljaju.

Sastojci:

  • 3 veća krompira
  • 4 paprike
  • 1 glavica luka
  • 1 šolja pirinča
  • 1 šolja paradajz soka
  • Suvi biljni začin
  • So i biber
  • 1 kašika brašna
  • 1/2 kašike aleve paprike
  • Ulje

Posna musaka od povrća i pirinča – Priprema:

  1. Očistite krompir i isecite ga na tanke kolutove.
  2. Iseckajte luk i prodinstajte ga na malo ulja i vode dok ne postane staklast.
  3. Dodajte iseckanu papriku i nastavite dinstanje.
  4. Nakon 15 minuta dinstanja, dodajte šolju pirinča, šolju vode i paradajz sok.
  5. Dodajte suvi biljni začin, so i biber po ukusu.
  6. Smanjite vatru i ostavite da se pirinač skuva. Ako vam voda ispari pre nego što pirinač bude spreman, dodajte još pola šolje vode i sve izmešajte. Trebalo bi da dobijete ređi đuveč.
  7. Nauljite tepsiju i poslažite gusto jedan red krompira.
  8. Istresite smesu od pirinča preko krompira i poslažite još jedan gusti red krompira.
  9. Razmutite kašiku brašna i pola kašike mlevene paprike u decilitar vode i time prelijte musaku.
  10. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 225 stepeni 30-45 minuta, dok se ne stvori lepa zlatna korica.

Uživajte u ovoj sočnoj i ukusnoj posnoj musaki od povrća i pirinča koja će zadovoljiti i najzahtevnija nepca. Poslužite je toplu kao glavno jelo ili hladnu kao lagani obrok.

3.5/5 (4 Reviews)

† Februar 2025.

P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img