Posna musaka od povrća i pirinča – tanke kriške krompira obavijene sočnom smesom pirinča, luka i paprike, začinjene su ljubavlju suvog biljnog začina. Ova posna musaka, obogaćena paradajz sokom i mirisima aleve paprike, donosi jedinstvenu eksploziju ukusa na vašu trpezu. Saznajte kako da je lako pripremite i uživajte u pravom gastronomskom doživljaju.
Sastojci:
- 3 veća krompira
- 4 paprike
- 1 glavica luka
- 1 šolja pirinča
- 1 šolja paradajz soka
- Suvi biljni začin
- So i biber
- 1 kašika brašna
- 1/2 kašike aleve paprike
- Ulje
Posna musaka od povrća i pirinča – Priprema:
- Očistite krompir i isecite ga na tanke kolutove.
- Iseckajte luk i prodinstajte ga na malo ulja i vode dok ne postane staklast.
- Dodajte iseckanu papriku i nastavite dinstanje.
- Nakon 15 minuta dinstanja, dodajte šolju pirinča, šolju vode i paradajz sok.
- Dodajte suvi biljni začin, so i biber po ukusu.
- Smanjite vatru i ostavite da se pirinač skuva. Ako vam voda ispari pre nego što pirinač bude spreman, dodajte još pola šolje vode i sve izmešajte. Trebalo bi da dobijete ređi đuveč.
- Nauljite tepsiju i poslažite gusto jedan red krompira.
- Istresite smesu od pirinča preko krompira i poslažite još jedan gusti red krompira.
- Razmutite kašiku brašna i pola kašike mlevene paprike u decilitar vode i time prelijte musaku.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 225 stepeni 30-45 minuta, dok se ne stvori lepa zlatna korica.
Uživajte u ovoj sočnoj i ukusnoj posnoj musaki od povrća i pirinča koja će zadovoljiti i najzahtevnija nepca. Poslužite je toplu kao glavno jelo ili hladnu kao lagani obrok.