Spremite se da probate ukusnu i zdravu posnu salatu sa tunjevinom, savršenu kombinaciju sočne tunjevine, svežeg povrća i bogatog preliva od posne majoneze. Ova salata je idealan izbor za brzinski obrok ili kao prilog na vašem posnom jelovniku. Lako se priprema i prepuna je proteina i ukusa. Sada, krenimo u pripremu ove osvežavajuće posne salate!
Sastojci:
- 3 konzerve tunjevine
- 1 crveni luk srednje veličine
- 450 g kukuruza šećerca
- 2 čena belog luka
- 6 kašika majoneza (posnog)
- 1-2 struka peršuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 g seckanih crnih maslina (po želji)

Priprema
- Priprema tunjevine: Ocedite vodu ili ulje iz konzervirane tunjevine. Stavite tunjevinu u veću činiju i koristite viljušku da je malo izgnječite kako biste dobili željenu teksturu.
- Priprema povrća: U ključaloj posoljenoj vodi skuvajte kukuruz. Procedite ga i ostavite da se ohladi. U posebnoj činiji, pomešajte iseckani crveni luk, kukuruz šećerac i sitno iseckani beli luk. Ako koristite crne masline, dodajte ih u ovu smesu.
- Priprema preliva: U manjoj činiji, pomešajte posni majonez, maslinovo ulje, iseckani peršun, so i biber. Dobro promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Spajanje sastojaka: Dodajte pripremljenu tunjevinu u smesu sa povrćem i promešajte kako biste ravnomerno rasporedili sastojke.
- Prelivanje: Prelijte pripremljenim prelivom preko salate i ponovo dobro promešajte kako bi se svi sastojci obložili ukusnim prelivom.
- Hlađenje i serviranje: Pokrijte činiju i stavite je u frižider da se salata ohladi i da se ukusi prožmu (najmanje 30 minuta). Poslužite hladnu i uživajte u osvežavajućoj posnoj salati sa tunjevinom kao glavnim jelom ili prilogom.
Ova posna salata sa tunjevinom je odličan izbor za brz i zdrav obrok, bogat proteinima i ukusnim povrćem.
Prijatno!