(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posne krofne (U)

Posni kuvar

Krofne su omiljeni desert širom sveta, a priprema ovih mekanih i ukusnih poslastica kod kuće može biti prava čarolija. U ovom receptu ćemo vam pokazati kako da napravite savršene posne krofne koje će vas osvojiti svojim mirisom i ukusom. Bez obzira da li ih volite jednostavne, prelivene šećerom, ili želite eksperimentisati s različitim punjenjima, ovaj recept će vam omogućiti da stvorite krofne po vašem ukusu. Spremite se da započnete svoje putovanje u svet domaće pekarske magije i obradujete svoje najdraže ovim slatkim desertom.

Sastojci:

  • 900 g brašna
  • 500 ml mlake vode
  • 3 čajne kašičice suvog kvasca
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • Rendana kora jednog limuna
  • 1/2 kašičice soli

Posne krofne – priprema:

  • Uzmite 500 ml mlake vode i u nju razmutite 3 čajne kašičice suvog kvasca i jednu kašiku sirćeta. Ostavite da kvasac proradi.
  • Kada kvasac proradi, dodajte u posudu 100 ml ulja, rendanu koricu jednog limuna i pola kašičice soli. Sve dobro izmešajte, a zatim postepeno dodajte 900 g brašna. Mešajite dok ne dobijete fino, meko i glatko testo (može da koristite mikser).
  • Ostavite testo da nakvasa, zatim ga premesite i rastanjite oklagijom. Testo poprskajte mlakom vodom, pa ga preklopite kao kad pravite lisnato testo ili salnjake. Preklopite krajeve kao knjigu. Tada ostavite testo da odmara 15 minuta. Ovaj postupak ponovite 3 puta.
  • Zatim stavite testo na površinu posutu brašnom, rastanjite ga na debljinu od 1 cm, i čašom vadite oblike. Kada krofne nakvasaju, zagrejte ulje i pržite krofne na uobičajen način.
  • Po želji, ove krofne možete filovati ili posuti šećerom.

Nemojte pržiti krofne koje nisu odstojale, treba im malo vremena da postanu idealne.

Nadamo se da ćete uživati u pripremi ovih fantastičnih krofni i da će vam recept postati omiljeni deo vaše kuvarske rutine. Bilo da ih pravite za posebne prilike ili jednostavno želite razmaziti svoje bližnje, ove posne krofne će sigurno osvojiti svačije srce. Sada kada znate tajnu savršenih krofni, nema više razloga da čekate – krenite u kuhinju i počnite peći ove posne poslastice. Prijatno!

5/5 (3 Reviews)

† Mart 2024.

P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img