(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni patlidžan sa prelivom (U)

Posni kuvar

Uživajte u ukusu zdravog i posnog patlidžana sa prefinjenim prelivom. Otkrijte jednostavan recept za posno jelo s bogatim ukusom. Savršeno rešenje za ljubitelje posne kuhinje.

Sastojci:

  • 1 veći patlidžan
  • kukuruzno brašno
  • paradajz sok
  • 2 čena belog luka
  • peršun
  • soja sos kašika
  • balsamiko sirće kašika
  • ulje, so, biber

Priprema

  • Patlidžan iseći na kolutove, posoliti i sačekati da puste vodu, zatim ocediti.
  • Uvaljati kolutove u brašno i pržiti u vrelom ulju, a potom staviti na ubrus ili salvetu da upije ulje.
  • Za preliv ili sos – izgnječiti (sitno iseckati) beli luk, iseckati peršun (trećina, četvrtina veze ili manje… po ukusu), oko pola čaše soka paradajza i po kašiku soja sosa i bals(z)amiko sirćeta.
  • Dodati malo bibera i soli ako treba i to je to!

Ovaj posni obrok je idealan kao glavno jelo ili kao prilog uz razna jela. Njegova bogata tekstura i pun ukus čine ga savršenim izborom za sve koji žele uživati u posnoj ishrani bez kompromisa na ukusu. Pokušajte ovaj recept i uživajte u jednostavnom, a istovremeno elegantnom obroku koji će zadovoljiti vaše čulo ukusa. Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Oktobar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img