Ovaj recept za posne punjene paprike (na vodi) nam dolazi kao savršen izbor za one koji poste na vodi ili žele da se posvete posnoj ishrani. U ovom članku, naučićete kako da pripremite ovo jednostavno, a istovremeno bogato i zadovoljavajuće jelo. Pratite nas u kulinarsku avanturu u kojoj ukus susreće zdravlje.
Sastojci:
- 7 paprika
- 200ml paradajz soka
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 100g pirinča
- 4 supene kašike seckanih oraha
- so, biber i mlevena paprika
- paradajz ili krompir za zatvaranje paprika
Priprema
- Crni luk iseći sitno pa u većoj šerpi dinstati na vrlo malo vode.
- Dodati rendanu šargarepu, još malo vode i dinstati dok povrće ne omekša pa dodati sitno seckani beli luk i začine.
- Dodati opran pirinač i orahe.
- Promešati sve i dinstati još par minuta.
- Uključiti rernu na 220 stepeni.
- Paprike oprati i očistiti, sipati fil i ređati ih uspravno u šerpu koja može u rernu.
- Zatvoriti ih kriškama paradajza ili krompira.
- Birati šerpu tako da sve paprike stoje uspravno, da se ne pomeraju.
- Sipati paradajz sok među paprike, poklopiti ili staviti foliju i zapeći u zagrejanoj rerni 1 sat.
Posne punjene paprike (na vodi) su jelo koje oduševljava sve ljubitelje ukusne i zdrave ishrane. Prijatno!