(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posne punjene paprike (V)

Posni kuvar

Ovaj recept za posne punjene paprike (na vodi) nam dolazi kao savršen izbor za one koji poste na vodi ili žele da se posvete posnoj ishrani. U ovom članku, naučićete kako da pripremite ovo jednostavno, a istovremeno bogato i zadovoljavajuće jelo. Pratite nas u kulinarsku avanturu u kojoj ukus susreće zdravlje.

Sastojci:

  • 7 paprika
  • 200ml paradajz soka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 100g pirinča
  • 4 supene kašike seckanih oraha
  • so, biber i mlevena paprika
  • paradajz ili krompir za zatvaranje paprika

Priprema

  • Crni luk iseći sitno pa u većoj šerpi dinstati na vrlo malo vode.
  • Dodati rendanu šargarepu, još malo vode i dinstati dok povrće ne omekša pa dodati sitno seckani beli luk i začine.
  • Dodati opran pirinač i orahe.
  • Promešati sve i dinstati još par minuta.
  • Uključiti rernu na 220 stepeni.
  • Paprike oprati i očistiti, sipati fil i ređati ih uspravno u šerpu koja može u rernu.
  • Zatvoriti ih kriškama paradajza ili krompira.
  • Birati šerpu tako da sve paprike stoje uspravno, da se ne pomeraju.
  • Sipati paradajz sok među paprike, poklopiti ili staviti foliju i zapeći u zagrejanoj rerni 1 sat.

Posne punjene paprike (na vodi) su jelo koje oduševljava sve ljubitelje ukusne i zdrave ishrane. Prijatno!

4.7/5 (3 Reviews)

† Januar 2025.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
Prethodni recept
Sledeći recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img