(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posne punjene pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama (R)

Posni kuvar

Isprobajte ukusne posne punjene pečurke sa sočnim sardinama, pečenom paprikom i biljnim kačkavaljem. Recept je jednostavan za pripremu, a rezultat je ukusan zalogaj koji će zadovoljiti i one koji prate posnu ishranu. Pogledajte korak-po-korak uputstvo i uživajte u ovoj ukusnoj posnoj poslastici!

Sastojci:

  • 800g šampinjona
  • 2 konzerve sardina
  • 1 pečena paprika
  • 100g biljnog kačkavalja
  • 1 limun
  • Šaka prezli za posipanje
  • Kašika ulja
  • Peršun

Posne punjene pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama – Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 220 stepeni.
  2. Pažljivo obrišite šampinjone i uklonite svu prljavštinu sa njih. Zatim ih okrenite naopačke i uklonite peteljke.
  3. Nauljite pleh za pečenje i poređajte šeširiće šampinjona sa gornjom stranom nadole.
  4. U blenderu dobro izmiksajte sardine, dodajte ulje iz konzerve, sitno seckanu pečenu papriku i iseckane stabljike pečuraka.
  5. Iscedite sok od jednog limuna, posolite i pobiberite prema ukusu.
  6. Napunite svaku kapicu od pečuraka pripremljenom smesom.
  7. Smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite šampinjone oko 15 minuta.
  8. Izvadite ih iz rerne i narendajte biljni kačkavalj po njima. Pospite šaku prezli.
  9. Vratite pečurke u rernu i zapecite još malo dok se kačkavalj ne istopi, a prezle dobiju zlatno smeđu boju.
  10. Pospite ih sitno seckanim svežim peršunom i poslužite uz hrskavi hleb i zelenu salatu.

Pogledajte još: Riblja čorba

Posne punjene pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama predstavljaju izuzetno ukusno i hranljivo jelo koje će zadovoljiti i najistančanije ukuse. Ovaj recept kombinuje bogatstvo ukusa šampinjona, sočnost sardina, aromu pečene paprike i karakterističnu notu biljnog kačkavalja. Priprema je jednostavna, a rezultat je fantastična posna poslastica koja se može poslužiti kao predjelo ili lagani obrok. Sa hrskavim hlebom i osvežavajućom zelenom salatom, ovo jelo će sigurno oduševiti vaše čulo ukusa. Isprobajte recept i uživajte u savršenoj kombinaciji sastojaka koja čini ovu poslasticu neodoljivom.

4/5 (3 Reviews)

† Oktobar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img