Rafaelo kuglice su već odavno stekle svoj status omiljenih poslastica širom sveta, a mi vam donosimo posnu verziju ovog ukusnog deserta. Neodoljive posne Rafaelo kuglice su prava poslastica za sve ljubitelje kokosa i lešnike. Sastavljene od kvalitetnih sastojaka, ove kuglice će vas osvojiti svojim ukusom i jednostavnošću pripreme.
Sastojci:
- 500 g šećera
- 1 posni margarin
- 500 g sojinog mleka u prahu
- 300 g kokosa
- 100 g pečenih lešnika
- Kokosovo brašno
Posne Rafaelo kuglice – Uputstvo za pripremu:
- Prvo, pripremite pečene lešnike. Pečene lešnike je najbolje koristiti za ovaj recept, jer će njihova aroma dodatno obogatiti ukus Rafaelo kuglica. Pečene lešnike možete pronaći u prodavnicama, ili ih jednostavno sami prepržiti u rerni.
- U šerpu stavite 500 g šećera i malo vode kako biste napravili gust sirup. Vodu dodajte samo toliko da prekrije šećer. Stavite na šporet i kuvajte dok se šećer potpuno ne otopi i dobijete sirup.
- Dodajte margarin u sirup i mešajte dok se margarin potpuno ne istopi i sjedini sa sirupom.
- U smesu dodajte 500 g sojinog mleka u prahu i 300 g kokosa. Dobro promešajte kako biste dobili kompaktnu masu.
- Od dobijene mase pravite male kuglice. Svaka kuglica treba da bude dovoljno kompaktna da se ne raspadne.
- U sredinu svake kuglice stavite jedan pečeni lešnik. To će dodati bogatstvo ukusu kuglica.
- Na kraju, svaku kuglicu uvaljajte u kokosovo brašno kako biste postigili prepoznatljiv izgled Rafaelo kuglica.
- Ostavite kuglice da se stegnu i ohlade. Najbolje bi bilo ostaviti ih u frižideru nekoliko sati.
Pogledajte još: Baklava sa orasima (U)
Sada kada znate kako se pripremaju ove neodoljive posne Rafaelo kuglice, možete uživati u njihovom savršenom ukusu. Ove poslastice su idealne za posebne prilike, proslave, ili jednostavno kao dezert za svakodnevno uživanje. Pripremite ih, podelite sa porodicom i prijateljima, ili ih jednostavno uživajte sami. Slatkaste, kokosaste i ukusne, ove posne Rafaelo kuglice će postati vaša nova omiljena poslastica. Prijatno!