(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Neodoljiva bajadera (U)

Posni kuvar

Zasladite svoje nepce neodoljivim poslasticama – bajaderama! Ovaj recept za bajadere kombinuje mleveni keks, mlevene orahe i glatku čokoladnu glazuru, stvarajući savršeno slatku harmoniju. Sa detaljnim koracima i sastojcima, priprema je lakša nego što možete zamisliti. Probajte ovaj recept i očarajte svoje goste ukusnim domaćim bajaderama.

Sastojci:

  • 500 g šećera
  • 350 g posnog mlevenog keksa
  • 350 g mlevenih oraha
  • Posni margarin
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 dl vode

Neodoljiva bajadera – Uputstvo za pripremu:

    1. Prvo, prokuvajte 2 dl vode sa 500 g šećera u šerpi. Kuvajte smesu dok ne postane gusta, a zatim je sklonite sa ringle.
    2. Dodajte margarin u vrelu smesu. Iseckajte margarin na manje komade kako bi se lakše rastopio.
    3. Nakon što se margarin rastopi, postepeno dodajte 350 g posnog mlevenog keksa. Mešajte dok se svi sastojci dobro sjedine. Ova mešavina će biti osnova vaših bajadera.
    4. Podelite ovu osnovu na dva dela. U jedan deo dodajte 100 g čokolade za kuvanje, koju ste prethodno otopili na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Dobro promešajte kako biste rasporedili čokoladu ravnomerno.
    5. Uzmite pleh i prekrijte ga papirom za pečenje kako biste olakšali izlivanje i kasnije sečenje bajadera.
    6. Prvo sipajte smesu sa čokoladom u pleh i ravnomerno je rasporedite. Ova smesa će biti donji sloj bajadera.
    7. Preko tamnog sloja sipajte drugi deo svetle smese sa keksom i orasima. Koristite ruke ili kašiku kako biste je ravnomerno rasporedili i pritisnite je kako bi se slojevi lepo spojili.
    8. Pripremite glazuru tako što ćete istopiti 200 g čokolade sa 2 kašike ulja i malo vode. Voda će pomoći da se glazura sjedini i postane glatka.
    9. Prelijte pripremljenu čokoladnu glazuru preko gornjeg sloja bajadera, ravnomerno je raspoređujući.
    10. Ostavite bajadere da se ohlade i stegnu na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider da se dodatno stegnu i postanu lakše za sečenje.
    11. Kada su bajadere dovoljno čvrste, izvadite ih iz pleha koristeći papir za pečenje i nasecite ih na kocke ili štangle po želji.
Neodoljiva bajadera
Neodoljiva bajadera

Pogledajte još: Baklava sa orasima (U)

Vaše neodoljive bajadere su spremne za posluživanje! Uživajte u ovim ukusnim poslasticama. Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Februar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img