(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni čupavci (V)

Posni kuvar

Čupavci su klasična poslastica koja je omiljena širom Balkana, ali obično se prave sa sastojcima kao što su mleko i jaja. Međutim, za one koji prate posnu ishranu ili imaju alergije na ove sastojke, postoji odlična alternativa – posni čupavci. Ove poslastice su podjednako ukusne i mekane, a pripremaju se bez mleka, jaja i maslaca. Saznajte kako da napravite svoje posne čupavce i uživate u tradicionalnom ukusu na posni način.

Sastojci za koru:

  • 200g brašna
  • 200ml vode
  • 200g šećera
  • 50g griza (pšeničnog)
  • prašak za pecivo
  • kesica vanilin šećera
  • čep sirćeta

Za preliv:

  • 50g kakaoa
  • 200ml vode
  • 200g šećera

I još:

  • 100g kokosa

Posni čupavci – priprema:

  • Sve sastojke ya koru pomešati pa sipati u tepsiju obloženu pek papirom.
  • Peći oko 20min u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
  • Posle pečenje izvaditi iz tepsije, odvojiti od pek papira i ostaviti da se ohladi.
  • Staviti sastojke za preliv u šerpu, kuvati dok se šećer ne istopi, oko 10 min. Ostaviti da se prohladi.
  • Koru iseći na kockice, umakati u preliv pa valjati u kokos.

Posni čupavci su ukusna poslastica koja dokazuje da posna ishrana može biti jednako ukusna i zadovoljavajuća kao i tradicionalna ishrana. Prijatno!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Сања Милојевић (@jednostavno_sanja)

5/5 (2 Reviews)

† Oktobar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
© Crkveni kalendar
Prethodni recept
Sledeći recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img