(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posni pohovani karfiol (U)

Posni kuvar

Posni pohovani karfiol – hrskavom poslasticom koja zadovoljava sva čula! Ovaj recept kombinuje sočni karfiol s laganim testom na bazi piva, stvarajući ukusan obrok bez mesa. Brza priprema i bogatstvo ukusa čine ga savršenim izborom za posne dane ili kao zdravu alternativu uživanju u hrskavom zadovoljstvu. Poslužite ga uz omiljeni sos i uživajte u ovoj jednostavnoj, ali neodoljivoj poslastici.

Sastojci:

  • 1 manja glavica karfiola
  • So po ukusu
  • 150g brašna
  • 1 dl piva (dodati više ako je testo gusta)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • Ulje za prženje

Posni pohovani karfiol – Priprema:

  1. Operite karfiol i izdvojite ga na manje cvetove.
  2. Kuvajte karfiol u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta, zatim ga ocedite i ostavite da se malo ohladi.
  3. U međuvremenu, pripremite testo. U posudu za mešanje stavite pivo, brašno, prašak za pecivo i so. Koristeći mikser, promešajte sastojke dok ne dobijete gustu, ali ipak tečnu smesu.
  4. U dubokom tiganju zagrijte ulje za prženje. Vodite računa da ulje bude dovoljno duboko.
  5. Umočite svaki cvet karfiola u pripremljeno testo, a zatim pržite u dubokom ulju dok ne postanu zlatno smeđi.
  6. Pazite da ulje ne bude previše vruće kako biste izbegli prebrzo tamnjenje spoljašnjosti, dok unutra ostaje nepečeno.
  7. Izvadite pohovani karfiol iz ulja i stavite ga na papirni ubrus kako bi se ocedila višak masnoće.
  8. Poslužite posni pohovani karfiol topao ili hladan uz dodatak sosa od paradajza ili ajvara.
Posni pohovani karfiol
Posni pohovani karfiol

Ovaj posni pohovani karfiol je hrskav spolja, mekan iznutra i odličan je kao posna užina ili lagani obrok.

5/5 (2 Reviews)

† Oktobar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img