(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posno Bejgl pecivo (U)

Posni kuvar

Posno bejgl pecivo – mekani iznutra, hrskavi spolja, predstavljaju savršen dodatak posnoj trpezi. Ovaj recept, sa pažljivo odabranim sastojcima, pruža jednostavnu pripremu i neodoljiv ukus koji će zadovoljiti sva nepca. Posipani susamom, suncokretom i lanom, ovi bejgli čine ukusan i privlačan izbor za sve ljubitelje posnih specijaliteta.

Sastojci:

  • 650g brašna
  • 1/3 pakovanja kvasca
  • 1,5 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 2dl vode
  • 1 kašika ulja
  • 2l vode
  • 1 kašika sode bikarbone
  • Susam, suncokret, lan (za posipanje)

Posno Bejgl pecivo – Priprema:

  1. U 2dl mlake vode razmutite kvasac i dodajte pola kašike šećera. Ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
  2. U posudi za mešanje sipajte brašno, dodajte preostali šećer i so, pa dodajte aktivirani kvasac. Umesite testo mikserom, dodajući kašiku ulja i eventualno još vode dok ne dobijete kompaktnu masu. Testo treba biti nešto tvrđe.
  3. Podelite testo na 8 jednakih delova i formirajte loptice. Ostavite ih da odstoje 10-15 minuta, prekrivene vlažnom pamučnom krpom.
  4. Kada svaka lopta (jufka) malo poraste, prstom napravite rupu u sredini i oblikujte ih u formu „debeljuškastog“ đevreka.
  5. Ostavite formirane bejgle još desetak minuta da odmore, prekrivene krpom.
  6. Kuvajte ih u ključaloj vodi u kojoj ste dodali kašiku sode bikarbone po minut sa svake strane.
  7. Kuvane bejgle pospite semenkama (susam, suncokret, lan).
  8. Pecite bejgle u prethodno zagrejanoj pećnici na 220°C oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Poslužite posno bejgl pecivo toplo uz omiljeni namaz ili kao dodatak raznovrsnim posnim obrocima. Uživajte u hrskavoj spoljašnjosti i mekoj unutrašnjosti ovih ukusnih posnih bejgla!

5/5 (2 Reviews)

† Septembar 2024.

P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img