Uživajte u zdravom i osvežavajućem posnom tartu od malina i badema! Ovaj recept kombinuje ukusne sastojke poput mlevenih badema, svežih malina i kokosovog mleka, savršen za sve ljubitelje poslastica bez mlečnih proizvoda.
Sastojci:
-
Za koru:
- 1 šolja mlevenih badema
- 1 šolja mlevenih suvih urmi
- 2 kašike otopljenog kokosovog ulja
- Prstohvat soli
Za fil:
- 2 šolje svežih malina
- 1 šolja mlevenih badema
- 1/2 šolje kokosovog mleka
- 1/4 šolje sirupa od javorovog drveta ili agava sirupa
- 1 kašika sveže ceđenog soka od limuna
- Prstohvat soli
Posni tart od malina i badema – Priprema:
- Priprema kore: Zagrejte rernu na 180°C. U blenderu pomešajte mlevene bademe, mlevene suve urme, otopljeno kokosovo ulje i prstohvat soli. Blendajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
- Preselite smesu za koru u pleh za tart obložen papirom za pečenje i utisnite je ravnomerno na dno pleha.
- Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni 10-12 minuta ili dok ne postane zlatno smeđa. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
- Priprema fila: U blenderu pomešajte maline, mlevene bademe, kokosovo mleko, sirup od javorovog drveta (ili agava sirup), sveže ceđeni sok od limuna i prstohvat soli. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Prelijte fil preko ohlađene kore i poravnajte površinu.
- Stavite tart u frižider najmanje 2 sata ili dok se fil dovoljno stegne.
- Dekoracija i posluživanje: Pre posluživanja, dekorišite svežim malinama i bademima po želji.
Pogledajte još: Posni tiramisu
Ovaj posni tart od malina i badema je lagana i ukusna poslastica koja savršeno kombinuje svežinu malina i orašaste note badema.