Isprobajte jednostavan recept za postan slatki kupus na vodi, idealan za sve ljubitelje ukusnih i laganih posnih jela. Sa sočnim komadima kupusa, osvežavajućom šargarepom i aromatičnim sosom od paradajza, ovo je brzinsko jelo koje će zadovoljiti vaš apetit bez mesa.
Sastojci:
- Pola glavice kupusa
- Šargarepa
- 100 ml soka od paradajza
- Voda
- So
- Brašno
- Aleva paprika
Postan slatki kupus na vodi – Priprema:
- Kupus operite i iseckajte na rebarca. Dodajte sitno seckanu šargarepu, posolite po ukusu, i prelijte vodom da ogrezne.
- Kuvajte kupus i šargarepu oko 40 minuta ili dok kupus ne omekša. Ako je potrebno, dodajte vodu tokom kuvanja.
- Pred kraj kuvanja, sipajte sok od paradajza u lonac kako biste dodali aromu i boju jelu.
- U manjoj šoljici razmutite kašiku brašna, malo alevu papriku i vode. Ovaj sastav dodajte u lonac s kupusom uz neprestano mešanje.
- Nastavite kuvanje na srednjoj vatri još nekoliko minuta kako biste zgusnuli sos i sjedinili sve sastojke.
- Poslužite postan slatki kupus topao kao samostalan obrok ili kao prilog uz neko drugo jelo.
Pogledajte još: Brokoli čorba