Oduševite svoje čulo ukusa ovim ukusnim receptom za krompir sa ruzmarinom. Ovaj prilog je savršeno ravnotežan spoj krompira i začina, čineći ga idealnim dodatkom bilo kom obroku. Brz i jednostavan za pripremu, ovaj recept će sigurno zadovoljiti vaše nepce i postati omiljen na vašem jelovniku.
Sastojci:
- 8 mladih krompira
- 4 grančice svežeg ruzmarina
- 6 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 4 čena belog luka
- So
- Biber
Krompir sa ruzmarinom – Priprema:
- Oljuštite mlade krompire, operite ih i prerežite ih na polovine po širini.
- Stavite krompire u šerpu sa slanom vodom i kuvajte ih 20 minuta ili dok ne postanu polukuvani. Trebali bi biti dovoljno mekani da se probodu viljuškom, ali ne skroz skuvani.
- U plehu prethodno obloženom maslinovim uljem, rasporedite dobro oceđene krompire. Promešajte ih u maslinovom ulju kako bi se ravnomerno premazali.
- Pecite krompire u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa. Pecite ih dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi, što obično traje oko 20-25 minuta.
- Dok se krompir peče, pripremite preliv tako što ćete u činiji pomešati 6 kašika maslinovog ulja, 2 kašike jabukovog sirćeta, so, biber, ispasiran beli luk i listiće ruzmarina.
- Kad se krompir ispeče, izvadite ga iz rerne. Svaki komad krompira lagano pritisnite pomoću sprave za gnječenje (ili donje strane čaše).
- Prelijte krompire pripremljenim prelivom od maslinovog ulja, ruzmarina i ostalih sastojaka.
- Vratite pleh sa krompirom u rernu i pecite još dodatnih 10 minuta ili dok ne postanu hrskavi i prelepo se zapeku.
Pogledajte još: Francuska salata (U)
Krompir sa ruzmarinom je savršen prilog za razna jela i pruža bogat ukus ruzmarina i maslinovog ulja. Uživajte u ovom jednostavnom, ali ukusnom receptu!