Posna carska pita je ukusan i zdrav obrok napravljen od kukuruznog brašna, spanaća, crvene paprike i kukuruza. Ovo jednostavno jelo, koje je bogato vlaknima i vitaminima, savršen je izbor za posne dane ili lagani obrok. Hrskava spolja, a sočna i bogata ukusima iznutra, carska pita je brz i jednostavan recept koji će zadovoljiti sve ljubitelje biljne ishrane. Idealna za porodične obroke, ova pita donosi prirodne boje i svežinu povrća direktno sa vašeg stola.
Sastojci:
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 2 šolje vode
- 1 šolja spanaća (iseckanog)
- 1/2 šolje crnog luka (iseckanog)
- 1/2 šolje crvene paprike (iseckane)
- 1/2 šolje kukuruza (opciono)
- 1 kašičica praška za pecivo
- So po ukusu
Posna carska pita – Priprema:
- U posudi pomešajte kukuruzno brašno, vodu, iseckani spanać, crni luk, crvenu papriku, kukuruz (ako koristite), prašak za pecivo i so.
- Dobro izmešajte smesu da postane glatka.
- Prelijte smesu u podmazan pleh za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, ili dok pita ne postane zlatno smeđa i hrskava.
Pogledajte još: Posna krompir salata
Posna carska pita je odličan izbor za sve koji žele lagan, ali ukusan obrok. Kombinacija kukuruznog brašna i povrća čini je hranljivom i savršenom za posne dane. Pečena do zlatno-smeđe boje, hrskava spolja i sočna iznutra, ova pita će zadovoljiti vaša čula i biti omiljeni obrok na vašem stolu!