(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna gibanica sa krompirom (U)

Posni kuvar

Posna gibanica sa krompirom je hrskavo i ukusno tradicionalno jelo, napravljeno od kora, krompira i luka. Savršen recept za posne dane i ljubitelje jednostavne, ali bogate domaće hrane!

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 ml ulja
  • 200 ml kisele vode
  • So i biber po ukusu
  • Prstohvat aleve paprike (opciono)

Posna gibanica sa krompirom – Priprema:

  • Oljuštite krompir i narendajte ga na krupno rende. Stavite ga u cediljku kako bi se ocedio višak vode.
  • Dok se krompir cedi, sitno naseckajte crni luk i propržite ga na ulju dok ne postane staklast.
  • Dodajte ocedjen krompir u tiganj sa lukom i propržite ih zajedno nekoliko minuta dok krompir ne omekša. Začinite solju, biberom, i opcionalno aleve paprike.
  • Kore za pitu nauljite s malo ulja. Na svaku drugu koru stavite po kašiku pripremljenog nadeva od krompira i luka. Ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i nadev.
  • Nakon što složite gibanicu, ravnomerno prelijte 200 ml kisele vode preko površine.
  • Pecite gibanicu u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 35-40 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Pogledajte još: Posna krompir salata

Posna gibanica sa krompirom donosi spoj hrskavih kora i sočnog nadeva od krompira i luka, obogaćenog jednostavnim začinima. Ovo jelo je lako za pripremu, a rezultat je izuzetno ukusan i zasitan. Bilo da je pripremate za ručak, večeru ili kao deo trpeze za goste, ova gibanica će sigurno oduševiti svakoga ko je proba!

5/5 (3 Reviews)

† Januar 2025.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img