(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna boranija sa paradajzom (V)

Posni kuvar

Posna boranija sa paradajzom je jednostavno i zdravo jelo koje kombinuje sočne, sveže boranije i paradajz u bogatom sosu. Ovaj ukusan obrok obogaćen je aromatičnim crnim i belim lukom, a može se dodatno začiniti suvim začinima po želji. Brzo i lako se priprema, a savršen je za sve ljubitelje biljne ishrane. Poslužena sa svežim peršunom ili korijanderom, dinstana boranija sa paradajzom je ukusan i hranljiv obrok, idealan za svaki dan, bilo kao glavno jelo ili prilog.

Sastojci:

  • 2 šolje seckane boranije
  • 2 šolje iseckanog paradajza (svežeg ili konzerviranog)
  • 1 šolja seckanog crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šolje vode
  • So i biber, suvi začini po ukusu
  • Sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono)

Posna boranija sa paradajzom – Priprema:

  • U šerpi zagrejte vodu.
  • Dodajte sitno iseckan crni luk i beli luk, pa ih dinstajte dok ne postanu mekani.
  • Dodajte iseckanu boraniju i nastavite dinstanje još nekoliko minuta.
  • Zatim dodajte iseckani paradajz i promešajte sve sastojke.
  • Začinite po ukusu solju, biberom i suvim začinima.
  • Poklopite šerpu i kuvajte na srednje jakoj vatri oko 15-20 minuta ili dok boranija ne postane mekana.
  • Ako je potrebno, tokom kuvanja dodajte još malo vode.
  • Kada je boranija skuvana, poslužite je toplo, posipanu svežim peršunom ili korijanderom po želji.Pogledajte još: Posna krompir salata

Posna boranija sa paradajzom je brzo pripremljeno jelo koje kombinuje jednostavne, ali bogate sastojke. Ovaj obrok je ukusan, zdrav i zasitan, savršen za svakodnevnu ishranu. Poslužena uz svež peršun ili korijander, pruža prirodne ukuse i aromu koja će obogatiti svaki obrok.

5/5 (3 Reviews)

† Januar 2025.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img