(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna čorba od praziluka (V)

Posni kuvar

Posna čorba od praziluka je jelo koje spaja osvežavajući ukus praziluka s krompirom, crnim lukom i začinima. Ovaj recept je idealan za sve koji traže ukusan i lagani obrok u skladu sa posnim jelovnikom. Praziluk, poznat po svojoj blagoj aromi, daje ovoj čorbi poseban ukus, a dodatak limunovog soka daje osvežavajuću notu.

Sastojci:

  • 2 praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 300-400 g krompira
  • So
  • Biber
  • List lovora
  • Sok od pola limuna
  • Kašika brašna

Posna čorba od praziluka – Priprema:

  1. Praziluk i crni luk sitno iseckajte. Ovi aromatični sastojci će biti osnova ukusa vaše čorbe.
  2. Dodajte krompir koji ste prethodno iseckali na kocke. Krompir će doprineti punoći čorbe i dodati svoju teksturu.
  3. Dodajte so, biber i list lovora kako biste obogatili ukus čorbe. Začini će se postarati da svaki gutljaj bude pun ukusa.
  4. Prelite sve sastojke sa 1 litrom vode i kuvajte poklopljeno na umerenoj vatri 45-50 minuta ili dok krompir ne postane mekan.
  5. Skinite čorbu sa vatre i dodajte kašiku brašna. Vratite je na vatru i prokuvajte još pet minuta. Ovo će pomoći da se čorba zgusne i postane kremasta.
  6. Na kraju, dodajte sok od pola limuna kako biste osvežili ukus čorbe. Limunov sok će dodati blagi kiseli ton i obogatiti ukus.

Pročitajte još: Marinirana skuša iz rerne sa varivom od krompira i spanaća

Posna čorba od praziluka je jednostavna za pripremu i puna ukusa. Ovaj recept je idealan za sve koji žele ukusno posno jelo na vodi koje će zadovoljiti svačiji ukus. Praziluk daje specifičnu notu ovom jelu, a osvežavajući limunov sok doprinosi savršenoj ravnoteži ukusa. Uživajte u ovom zdravom i ukusnom obroku! Prijatno!

5/5 (2 Reviews)

† Oktobar 2024.

P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img