(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna pita sa jabukama (U)

Posni kuvar

U svetu posnih poslastica, jedan od najomiljenijih recepata je posna pita sa jabukama. Ova divna poslastica spaja hrskavu koru i sočan fil od jabuka, pružajući savršen spoj slatkog i hrskavog u svakom zalogaju. Sa svega nekoliko jednostavnih sastojaka, ova pita će vas osvojiti svojim bogatim ukusom i mirisom sveže pečenog voća. Evo kako da pripremite ovu čarobnu posnu pitu sa jabukama kod kuće.

Sastojci:

  • 16 tankih kora za pitu
  • 6 kiselih jabuka
  • Sok od pola limuna
  • 1 šolja mlevenih oraha ili prezli
  • 3-4 kašike šećera
  • Ulje za podmazivanje

Posna pita sa jabukama – Priprema:

  1. Prvo oljuštite jabuke, izrendajte ih i dobro ocedite od viška tečnosti. Prelijte rendane jabuke sokom od pola limuna da sačuvate njihovu svetlu boju i dodate osvežavajući ukus.
  2. U većoj posudi sjedinite rendane jabuke sa mlevenim orasima (ili prezlama) i šećerom. Ova mešavina će postati bogat i sočan fil za vašu pitu.
  3. Razdvojite kore za pitu u četiri grupe od po četiri kore. Naizmenično ređajte kore jednu preko druge, svaku blago premazujući uljem, osim poslednje kore u svakoj grupi.
  4. Na svaku od četiri gomile kora ravnomerno rasporedite fil od jabuka i oraha. Pazite da fil ravnomerno rasporedite po površini svake gomile kora.
  5. Svaku gomilu kora sa filom pažljivo savijte i prenesite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pitu na umerenoj vatri oko 40 minuta, ili dok kore ne porumene i pita ne postane hrskava.
  6. Pre služenja pospite pitu šećerom u prahu. Po želji, u šećer u prahu možete umešati i malo cimeta u prahu, što će dodati još više topline i aroma vašoj posnoj piti sa jabukama.

Pogledajte još: Posna pita sa višnjama (U)

Ova posna pita sa jabukama je idealna poslastica za sve prilike, bilo da je poslužite kao dezert na svečanom ručku ili kao slatku užinu uz šolju toplog čaja. Njen slatkasti ukus učiniće da se osećate kao kod kuće, a hrskava korica i sočan fil od jabuka će vas oduševiti svojom jednostavnošću i punoćom ukusa. Uživajte u ovoj fantastičnoj posnoj poslastici i obradujte svoje čulo ukusa savršenom kombinacijom hrskavosti i svežine.

5/5 (2 Reviews)

† Mart 2024.

P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
© Crkveni kalendar
Prethodni recept
Sledeći recept
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img