(V) voda • (U) ulje • (R) riba

Posna slatka pita sa pirinčem (U)

Posni kuvar

Posna slatka pita sa pirinčem – jednostavan i ukusan desert sa bogatim ukusom pirinča, šećera i cimeta, savršen za sve ljubitelje poslastica bez životinjskih proizvoda. Priprema je jednostavna, a rezultat je sočna i aromatična poslastica koja će zadovoljiti sva nepca.

Sastojci:

  • 2 šoljice pirinča
  • 3 pune kašike kristal šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 500 g tankih kora za pitu
  • 3 kašike ulja

Posna slatka pita sa pirinčem – Priprema:

  1. Pirinač očistite i sipajte ga u posudu za kuvanje.
  2. Nalijte ga vodom tako da nivo vode bude viši za dva prsta.
  3. Kada pirinač provri, smanjite vatru na minimum, poklopite ga i ostavite da nabubri i upije svu vodu.
  4. Kuvanom pirinču dodajte šećer i cimet. Pomešajte dobro.
  5. Pomešajte ulje sa 2 dl vode.
  6. Na radnu površinu stavite jednu koru za pitu, poprskajte je mešavinom ulja i vode. Preko stavite drugu koru i ponovite postupak poprskavanja.
  7. Prekrijte trećom korom i nanesite fil sa pirinčem na gornju koru.
  8. Kore urolajte u jufku i stavite u podmazan pleh za pečenje.
  9. Na isti način napravite i ostale jufke.
  10. Jufke složene u plehu takođe poprskajte vodom i uljem.
  11. Pitu stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200°C oko 35 minuta.

Pogledajte još: Baklava sa suvim šljivama (U)

Uživajte u ovom ukusnom posnom desertu sa pirinčem!

5/5 (1 Review)

† Decembar 2024.

P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
© Crkveni kalendar
spot_img

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Poslednji recepti

spot_img

Još posnih recepata

spot_img